Kisvárda hírei

2014.12.17. 14:50

A modell értékű dögei iskola

Döge - A mentoráló intézményi cím kötelezi az Ölbey Irén Általános Iskolát.

Döge - A mentoráló intézményi cím kötelezi az Ölbey Irén Általános Iskolát.Az Ölbey Irén Általános Iskola a 2014/2015-ös tanévben valósítja meg azt a módszertani modellt, melyre nyertes pályázatot nyújtott be.

– Októbertől kezdődött az érdemi munka, melyre a megye óvodáiból, általános és középiskoláiból összesen tizenhárom pedagógus jelentkezett – számszerűsített Agárdy Sándor iskolaigazgató.

A projekt a környezeti-természetismereti nevelés és a természettudományos holisztikus szemlélet módszertani fejlesztését tűzte ki célul. A direktor készítette a programot, egyben ő a szakmai vezetője is. Az egész tanévre megtervezett tematika során a résztvevők többek között megismerkedhetnek az erdei iskola projekt módszerű lehetőségeivel, a kollaboratív oktatás módszerivel, és taxonómiai listákat állítanak össze az iskolai tankert, a füvészkert, valamint a madárbarát kert fajairól. A gyakorlati oktatás lehetőségeit vizsgálják az odútelepek, tanösvények iskolai létesítésével. A bemutatóórákon betekintést kaphatnak a pedagógusok a kreatív szemléltetőeszközök készítéséhez. Ezek által az óvodapedagógusi, a tanítói és a tanári munka eredményessége, élményszerűsége is fokozható. A program az ősz folyamán több esetben terepen zajlott, így például a Ricsikai erdőben a tanulói aktivitás egyes elemeit is gyakorolhatták az érintettek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!