Az ördög a részletekben van

A reptér fejlesztése és a Tokaji úti felüljáró megépítése nincs szoros összefüggésben.  Bencs Terv. Hajtó József levele. [.pdf – 52KB]

Szombati számunkban levelezőnk, Hajtó József konkrétumokat kért számon a Bencs Terv készítőitől. Azóta megérkezett Diczkó József válaszlevele:

„Húsipari Vállalat. A terület magántulajdonban van, a tulajdonos még nem döntött a hasznosításáról. Egyéb információt nem tudunk, vagy nem adhatunk ki.

A hipermarketek: az egyik beruházásáról ezeken az oldalakon is folyik a vita, és bizonyára lesznek újabbak is, de ezek időben ki fognak derülni, lehet majd rajta vitatkozni.

Intermodális csomópont: a fejlesztéssel nyilvánvalóan lesz ingatlanfejlesztés, de tanulmányok, tervek még nincsenek, csak ötletek.

Reptér fejlesztés: nem akarunk Debrecen versenytársa lenni, erre nincs meg sem a fizikai lehetőségünk, sem a pénzünk. Amire lehetőségünk van, egy kicsi, de modern repülőtér megteremtésére, 50-60 személyes gépek leszállásának a biztosítására.

De legalább ilyen fontos a két nagyváros közötti közlekedési kapcsolat fejlesztése, a 4-es gyorsforgalmi úttá való fejlesztése által, hiszen Nyíregyháza 50 km-es távolságában így egy nagy reptér lesz, minden előnyével együtt. A reptér fejlesztése és a felüljáró megépítése nincs szoros összefüggésben. A felüljáró megépítése elsősorban más fejlesztések miatt fontos.

Uniós normák

A Szabadtéri Színpad nem felel meg a mai modern követelményeknek. Mindenképpen fel kell újítani, ha használni akarjuk még egy ideig. Ha csak egyetlen növényt is károsítani akarunk, a V@rosvita lesz az első akit, értesítünk. De addig ne prejudikáljunk.

A társadalmi-gazdasági hatásokról: a Terv az eu-s normáknak megfelelő projektalapokra épül. Nagyon sok olyan projekt van, amelyek fontossága nem kérdés, hatásai egyértelműek, ezért nem érdemes sokat bizonygatnunk a jelentőségüket. Az ördög úgyis a részletekben van. Ez viszont többcsatornás ellenőrzésen esik át, mind a politika, mind a szakértők, mind pedig a lakosság által.”

– Zajácz D. Zoltán –
hirdetés