Kézilabda

2020.01.29. 19:01

Kisvárda Master Good SE: Magabiztos második félidővel

Egy félidei jó játék elég volt a továbbjutáshoz.

Forrás: KM

Szerdán Balatonbogláron, a másodosztályú NEKA vendégként lépett pályára a Kisvárda Master Good SE a Magyar Kupa negyedik fordulójában. Sok hibával kezdte a találkozót mindkét együttes, a hazaiak találtak előbb magukra, így megszerezték a vezetést.

Orbán Adrienn találatával zárkózott, majd Siska Pálma egalizált. Innentől kezdve felváltva estek a találatok, a kisvárdai gólokra mindig volt válasza a lelkes balatonboglári fiataloknak. A félidő közepén Siska Pálmát arcra ütésért azonnali piros lappal kizártak a játékvezetők, így a vendégek a mérkőzésre el sem utazó Veronika Habanková hiányában soha nem látott felállásban játszottak tovább.

Pásztor Bettina büntetőt hárított, majd Dudás találatával először vezetett kettővel Bakó Botond csapata. A félidő végén Smid kétszer is beköszönt, majd Dombi találatával lassan nyílni kezdett az olló.

Fordulás után tovább nőt a két gárda között a különbség, a NEKA fiataljainak egyre nagyobb fejtörést okozott a Kisvárda félig nyitott védekezésének átjátszása. A játékrész közepén Orbán Adrienn találatával először volt tíz közte, a frissen beállt Repák Dóra is rögtön eredményes volt és Soltész Petra is betalált.

A lefújás előtt pár másodperccel a hazaik megkapták első kétperces büntetésüket, a megítélt szintén első kisvárdai hétméterest Udvardi Laura magabiztosan értékesítette. A Kisvárda haloványabb első félidei produkció után, elsősorban a második harminc percben nyújtott remek védekezésének köszönhetően nyert és jutott tovább a Magyar Kupa következő fordulójában.

Magyar Kupa, 4. forduló

NEKA-Kisvárda 20-30 (10-13)

Balatonboglár, 120 néző, v.: Marton, Szabó.

Kisvárda: Pásztor-Orbán 6, Smid 3, Dudás 3, Dombi 5, Siska 2, Rocha 3. Csere: Lajtos (kapus), Milanovics-Litre 4, Ihnyeva, Milosevics 1, Premovics, Udvardi 1/1, Repák 1, Soltész 1. Edző: Bakó Botond.

Kiállítások: 2, illetve 10 perc. Hétméteresek: 3/1, illetve 1/1.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában