Az ország nem vállalkozás

Az ország nem vállalkozás
A tervezettől később kezdődhetett meg dr. Borsik Jánosnak, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége elnökének sajtótájékoztatója szerdán a sóstói Krúdy Vigadóban.

Az azt megelőző szakszervezeti fórum résztvevőinek ugyanis volt bőven mondanivalójuk a kormány egyensúlyprogramjáról.

A munkavállalók terhe

– A szövetség nem ért egyet a munkavállalókat, a lakosságot sújtó kormányzati döntésekkel. A kormányzati előterjesztés bevezetője súlyosan téves értéksorrendet tartalmaz. A társadalmi értékrend szerint a szolidaritás és az igazságosság az első, a piac és a hatékonyság csak a második lehet. Magyarország nem egy vállalkozás! – mondta dr. Borsik János.

Akár sztrájkolnak is

– A kormány most is a munkavállalókat, a lakosságot „bünteti” a saját hibája miatt, ugyanakkor futni hagyja a bankokat, a multinacionális cégeket, az adót nem fizetőket. A gyatra előkészítés miatt nem kizárt a reformok késése, részleges vagy teljes elmaradása. A legnagyobb esélye annak van, hogy a munkavállalók, a lakosság igazságtalan tehernövekeése mellett csak reformtorzók születhetnek. Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége elutasítja a munkavállalók és a lakosság terheinek növelését célzó kormányzati javaslatokat, törvényi változásokat. Ha szükséges, bérkorrekciót kezdeményeznek, de erős szakszervezetként a keményebb ellenállástól sem riadnak vissza – tájékoztatott dr. Borsik János.

– Lefler György –
hirdetés