Az ősi rivális ismét legyőzve

Az ősi rivális ismét legyőzve

A rájátszás második fordulójában is nyert a Vegyész RC-Kazincbarcika férfi röplabda csapata.

Három vendégponttal és sok hibával kezdődött az extraligás bajnokság vasárnapi rangadója: 4-4-nél együtt voltak ismét a csapatok, ám a Vegyészből hiányozott az igaz átütőerő. Ezt meg is érezték a somogyiak, akik Németh vezérletével nem csak tartották a lépést, hanem egyre nagyobb előnyt szereztek. A barcikaiak többnyire Nebotovra bízták a támadások befejezését, ám a másik oldalon kiválóan működött a sánc, így ebben a szakaszban megérdemelten jutott vezetéshez a Kaposvár.

Fordult a kocka

A második játszmára megjött az ütőkedve Tomanóczynak is és mivel ezt pontosan tette alapjaiban megváltozott a találkozó képe. Ezúttal a Kométa rohant az eredmény után, a VRC ugyanis 4-0-ás szériával kezdte ezt a szettet. 13-9-es borsodi előnynél kért időt a Kaposvár, ezután egyenlítettek is, de a vezetést nem adta ki a kezéből a vendéglátó. A hajrá ezúttal a Barcikáról szólt, ha nem is végig sziporkázó játékkal de sikerült az egyenlítés.

Az öldöklő csata folytatódott a harmadik szettben is. Az ütők mindkét oldalon tették a dolgukat, de olykor a sáncok is kitettek magukért. Jobban állt a Vegyész, ám egy pillanatig sem lehetett kiengedni Tomanóczyéknak, ugyanis a somogyiak ott loholtak a nyakukon. Továbbra is nagy hibaszázalékkal nyitottak a csapatok, de a második technikai idő után a Barcika volt összeszedettebb, így 1 óra 10 perc játék után sikerült megfordítani az állást.

A vezetés megnyugtatta a vendéglátókat, akik 2:1 után már olyan játékot nyújtottak, amit a közönség is elvárt a kedvencektől. Szellemesen és egyre magabiztosabban játszott a VRC, ezzel egyenes arányban fogyott el a Kométa lelkesedése. 17-10 után ugyan még produkáltak egy remek szériát a vendégek, de a meccs végén így is a Vegyész játékosai vonulhattak győztesen a mindvégig sportszerűen szurkoló hazai közönség elé.

PA

Vegyész RC-Kazincbarcika – Kométa-Kaposvár    3:1 (-19, 20, 20, 20)

Kazincbarcika, 450 néző. V.: Hóbor, ifj., Juhász.

Vegyész: Toronyai, Szalai, NEBOTOV, Kárpáti, Gelencsér, TOMANÓCZY. Csere: Szántai (liberó), Csala. Edző: Demeter György.

Kaposvár: Gubik, Mózer, Dávid, Chacon, NÉMETH, Bánhegyi. Csere: Molnár (liberó), Perisic, Cordiex, ifj. Laszczik. Edző: Mészáros Péter.

Demeter György: – Feszült hangulatú mérkőzésen a sok hiba ellenére értékes győzelmet arattunk. Köszönöm a szurkolóknak, hogy átsegítették a csapatot a holtponton.

Mészáros Péter: – Remek első szett után elment a figyelem, majd apró dolgokon a következő szettek elúsztak. Az volt a legnehezebb, hogy állandóan kapaszkodni kellett a Vegyész után.
hirdetés