Az összeborulás előtt vért izzadnak

Az összeborulás előtt vért izzadnak
© Illusztráció: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Sényőn kiadták a jelszót: kozmetikázni kell az eddig elrontott őszi szereplést.


Hogy néhány csapatnál nem fenékig tejfel az élet, az edzői nyilatkozatokból a napnál is fényesebben kiderül. A Kelet Takarék megyei első osztály őszi idényének hajrájához közelegve, hideg beálltával egyeseknek melegük, vagy éppen elegük lett… A verkli azonban forog tovább, a tizenegyedik fordulóra rendelt feladatnak feszülnek neki a főszereplők.

Amely kör valamennyi mérkőzését – kivételesen, a vasárnapi nemzeti ünnep miatt – szombaton rendezik. Na és az érintettek, vagyis a magyar válogatott keretébe behívottak alighanem fél szemmel már a jövő heti amatőr Európa-bajnoki selejtezőre is vetik sugaras tekintetüket.

Előbb, persze saját klubjuk színeiben kell törni magukat. A rakamaziak például öt futballistát adnak a nemzeti együttesnek, akik a nyírgyulaji, módfelett rázósnak ígérkező összecsapással hangolódhatnak a rájuk váró kihívásra. A hazaiak utóbbi két mérkőzésüket behúzták, míg a látogatók azért hajtanak, hogy megragadjanak a közvetlen élcsoportban. Akárcsak a Tiszavasvári, amelynek Sényőn, vagyis rangadón lesz jelenése. A házigazdák edzője, Ember Roland nem cifrázta, rá egyébként sem jellemző, hogy mellébeszélne, az eddig balul sikerült idény kozmetikázást jelölte meg egyértelmű célként a hátralévő időszakra. Magyarán, győzelemre ítéltettek, más kérdés, a Kiss-legénység sem „buktázni” megy…

Noha a lefújást követően jó eséllyel összeborulnak a régi cimborák, ne legyen kétsége senkinek, a Bakta–Ecsed meccsen nem holmi focizgatással morzsolják majd a perceket a felek. Sőt! Minden bizonnyal vért fognak izzadni a siker érdekében. Miként gyaníthatóan a fehérgyarmatiak sem vacakolnak. A szatmáriak ugyanis alaposan elbaltázták a szakolyi kirándulást (az alsóházi riválisokkal szemben egyébként is bőkezűen szórják a pontokat, ami később még nagyon fájhat…), így a Gyulaházával esedékes partin garantáltan „harapni” fognak. A bökkeni annyi: a jelek szerint – három hete veretlen – ellenfelük nem ismer lehetetlent, elég csak az eddigi utolsó mérkőzésre utalni. A Vásárosnamény az 53. percben 4–0-ra vezetett Gyulaházán, mégis döntetlenre végződött a (sár)csata.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 11. forduló (kezdés: 15, ifi: 13)

Szombat

Vásárosnamény (13.)–Nagyhalász (5.)

Tivadar András, vásárosnaményi edző: – Van két eltiltott, egy sérült játékos, azon kell törjem a fejem, hogy állítsam össze a csapatot. Ráadásul erős ellenfél látogat hozzánk, ettől függetlenül megpróbáljuk pozitív eredménnyel zárni a mérkőzést.
Opre Mihály, nagyhalászi edző: – Számomra a Namény teljesen ismeretlen. Ugyanakkor abból kiindulva, hogy Gyulaházán egy félidő alatt négy gólt tudott szerezni, nos erre mindent mondhatunk csak azt nem, hogy gyenge csapat lenne. Komolyan készülünk az év egyik legnehezebb meccsére.

Mátészalkai MTK (11.)–Mándok (14.)

Siska Attila, mátészalkai edző: – Sokakkal ellentétben én úgy ítélem meg, hogy a mezőnyben jól futballozunk, csupán a gólok hiányoznak. De azok nagyon. Természetesen a hét végén arra törekszünk, hogy ezen a mutatón feltétlenül javítsunk.
Dancs Attila, mándoki edző: – A Mátészalka kiszámíthatatlan csapat, mondhatnám, hogy nekünk idegenben elég az iksz, de ez nem igaz.

Cellspan-Balkány (2.)–Szakoly (16.)

Mirgai László, balkányi edző: – Szomszédvári rangadóval folytatjuk. Ilyenkor nem számít a tabellán elfoglalt helyezés, a Szakoly pedig a legutóbbi meccsén is megmutatta, hogy nem szabad lebecsülni: a jó Fehérgyarmatot képes volt legyűrni. Ez figyelmeztető jel számunkra is, nagyon nehéz meccsre számítok, de hazai pályán nem tudok más eredményt elképzelni, csak a győzelmet.
Szilágyi Zoltán, szakolyi edző: – A bajnokesélyeshez megyünk, tisztában vagyunk erőviszonyokkal, de mindent megpróbálunk megtenni a pontszerzés érdekében.

Fehérgyarmat (9.)–Gyulaháza (12.)

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Véleményem szerint két fajta pofon létezik: az egyik az, amit apádtól kapsz, a másikat pedig discóban. A szakolyi vereségünk inkább az előbbivel ér fel, mivel ez jobban fáj, de a futballnak többek közt az is a szépsége, hogy hétről hétre új kihívásoknak kell megfelelni. Nincs idő a sebek nyalogatására, éppen ezért elvárom a csapattól, illetve magamtól, hogy okulva a hibákból teljes harci szettben korrigáljuk az elkövetett hibákat.
Bardi Béla, gyulaházi edző: – Ismerjük a gyarmati csapatot, láttuk szenzációsan futballozni, ugyanakkor meglepő vereséget is produkált. Mint az utóbbi időben bebizonyosodott, ha tisztességesen oda tesszük magunkat, lehet keresnivalónk.

Önnek melyik a kedvenc csapata a Kelet Takarék megyei I. osztályban

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Sényő-Carnifex (7.)–Tiszavasvári (3.)

Ember Roland, sényői edző: – Öt meccsünk maradt arra, hogy valamelyest kozmetikázzunk az eddig balul sikerült őszi szezonunkon. Ezek közül nyilván a legfontosabb a soron következő meccs, amelyen ha sikerül átlépni saját árnyékunkat, elkerüljük a levente gólokat, valamint egyéni és csapat szinten is hozzá tudunk tenni a teljesítményünkhöz, talán győzhetünk.
Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Ahhoz, hogy a élbolyban maradjunk és ne szippantson be minket a középmezőny, megfelelő eredményt kell elérnünk Sényőn. Ez nem lesz egyszerű feladat, de ha még egy lapáttal rátesznek a srácok akkor lehet keresnivalónk.

Baktalórántháza (8.)–Nagyecsed (1.)

Illés László, baktalórántházi edző: – Minden csapat életében előfordul egy kisebbfajta hullámvölgy, mi most ebben vagyunk. Lényeges, hogy a lehető legrövidebb időn belül kikászálódjunk belőle, mert nagyon fontos mérkőzések következnek. Mindjárt a listavezetőt fogadjuk, amely csapattal rendkívül jó a kapcsolatunk, tiszteljük, szeretjük egymást, de a szeretet a mérkőzésre nem igazán vonatkozik. Nyerni kell!
Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Ismét egy olyan csapattal találkozunk, amellyel baráti kapcsolatot ápolunk. Ezt, persze, kilencven percre félre tesszük, ami egyébként a múlt héten, a Sényő ellen is bejött. Most is ebben bízunk.

Ibrány (15.)–Tuzsér (10.)

Nagy Sándor, ibrányi edző: – A Mándokon történteket átbeszéltük, alaposan kiértékeltük, a hibáinkat javítjuk és szombaton szeretnénk eredményesen szerepelni.
Dancs Béla, tuzséri edző: – Vagy a leves görbe, vagy a tányér nem egyenes…

Nyírgyulaj (6.)–Rakamaz (4.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – A Rakamaz erejét jól mutatja, hogy ez a csapat adja a legtöbb játékost a régió válogatott keretébe. Ennek ellenére hazai környezetben a győzelem igényével lépünk pályára.
Madalina György, nyírgyulaji edző: – Akadnak döntetlenek, amik néha értékesek, ilyen volt a Balkány elleni is, viszont ezekkel nem sokra megyünk. Nagyon magunkra húztuk a mezőny középcsapatait, és csak úgy tudunk előrelépni, ha zsinórban két-három mérkőzést nyerünk. Ez nem lesz egyszerű, mert a hét végén erős csapathoz látogatunk, amelyben sok jó képességű játékos szerepel, akik bárkit képesek legyőzni. Ettől függetlenül szeretnénk meglepetést szerezni.
hirdetés