Az összetartozás fájátis elülteti az öt település

Akt.:
Nyírbogdány – A testvértelepülések találkozóját rendezik meg Nyírbogdányban április 27. és 29. között. Az önkormányzat négy településsel tartja évek óta a kapcsolatot, így várják a rendezvényre Dunabogdány, Tiszabogdány, Nagydobrony és Bihar küldöttségét is. A Bethlen Gábor Alap által támogatott programsorozat április 27-én 15 órakor kezdődik a testvértelepülések delegációinak fogadásával.

Testvériskolai megállapodást írnak alá a Kazinczy Ferenc Baptista Általános Iskola és Óvoda székhelyén, majd 17 órától táncház lesz a művelődési házban. A szórakozás kapja a főszerepet április 28-án. Főzőverseny kezdődik 10 órakor, s míg a finomságok készülnek, a vendégeket nóta és néptánc szórakoztatja. A megnyitó gondolatokat 13.10 órakor mondja el Balogh Tibor Zoltán polgármester.

A nap folyamán bemutatkoznak a testvértelepülésekről érkezett művészeti együttesek is. Este koncertet ad Dj. Szatmári és Jucus, majd 21 órakor tűzijáték zárja a napot. Az összetartozás fáját április 29-én 10 órakor ültetik el Nyírbogdány főterén, utána ökumenikus istentiszteletet tartanak a nyírbogdányi templomban. A találkozó tudományos és kulturális konferenciával fejeződik be.

KM
hirdetés