Az összetartozásnak nem ára, értéke van

Néptáncot is láthattak a találkozó résztvevői
Néptáncot is láthattak a találkozó résztvevői - © Fotó: a szerző
Nyíregyháza – Babgulyás, pásztortarhonya, töltött káposzta, sült oldalas, lecsó sült, főtt a hatalmas üstökben, és már messze földről csábították az illatok az érdeklődőket a sóstóhegyi Gulyás-közbe a napokban. A városrész immár harmadik alkalommal adott otthont az itt élőknek és a vendégeknek egy kellemes délutáni vigasságra.


A Szent István Nemesi Rend Kölcsey Ferenc Alapítványa, a helyi nyugdíjasklubok színvonalas műsorról, gondűző beszélgetésekről álmodtak a program létrejöttekor. A helybeliek örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez, és a Gulyás Pál utca és a köz terített asztalai arra utaltak: kíváncsiak egymásra a sóstóhegyiek. A szervezők nevében Lendvai Zoltán, a nemesi rend hazai vezetője és az Aranykor nyugdíjasklub elnöke örömének adott hangot, hogy több generáció képviselői is bemutatkozhatnak, tölthetik együtt a hétvége egy részét.
Ágoston Ildikó, Sóstóhegy önkormányzati képviselője a helyi közösségek összefogását hangsúlyozta: hol a településrész érdekében végzett munkából, hol a szórakozásból veszik ki részüket a városlakók. A nyíregyházi városi önkormányzat lehetőségéhez mérten támogatja a kisebb közösségek programjait. Mint egykori népi táncos, boldogan konferálta föl egyik fia és a Nyírség Táncegyüttes tagjainak műsorát.
A közös program megerősítette a résztvevőkben: érdemes odafigyelni egymásra, mert akár tudjuk, akár nem, összetartozunk. Ennek pedig nem ára, hanem felbecsülhetetlen értéke van.

– Tóth Kornélia –
hirdetés