Az összevetés döntött az egyéni elsőség sorsáról

Kovács Roland hibátlan teljesítmény után az összevetést is megnyerte Hajnalka nyergében
Kovács Roland hibátlan teljesítmény után az összevetést is megnyerte Hajnalka nyergében - © Fotó: Mikó Bernadett
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Jól sikerül a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lovasok számára a regionális díjugrató bajnokság.

Heves-Alatkán rendezték meg hat megye, vagyis a Platthy József-régió díjugrató bajnokságát, amelyen megyénk lovasai is részt vettek, és két-két bajnoki címmel, illetve bronzéremmel tértek haza.

Az ifjúsági lovasok között csak két versenyző tudott hibapont nélkül teljesíteni a két nap alatt, közülük az összevetés döntött. A 125 centiméteres akadályokra rendezett szétlovaglás során a Nyírbátori LSHE versenyzője, Kovács Roland bizonyult a jobbnak debreceni ellenfelével szemben, így Bubán Zsolt tanítványa szerezte meg az elsőséget Heops Ecsed Hajnal nevű lova nyergében. A bronzérem sorsa a négy hibapontosok között dőlt el, méghozzá a nyíregyházi színeket képviselő Dán Bence Viktor javára.

Nyolc csapat nevezett a csapatbajnokságra, amit Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes számú alakulata nyert meg Krusóczki Anikó (Tiszavasvári SE – Géniusz nevű lován), Hubai István (Timpex LK – Timpex Elit n. l.), Kovács Ádám (Timpex LK – Timpex Gerle n. l.) és ifjabb Szabó Gábor (Timpex LK – Timpex Emlék n. l.) összetételben, a csapatvezető Hatvani Lajos volt.

A kezdő lovasok bajnokságában az első napi győzelem után a döntőben két verőhibát vétő Gulyás Dominik (Ameko LK) Ameko Fitnesse nyergében a negyedik helyen végzett, míg a felnőtteknél a nyíregyházi színekben szereplő Csuka Balázs a harmadik helyen végzett.
hirdetés