Az ötmillió forint Szögi Lajos családjának jár!

Az ötmillió forint Szögi Lajos családjának jár!
© Fotó: ÉM-achív
Tiszavasvári, Olaszliszka – Megkapja Szögi Lajos családja az olaszliszkai lincselőnek jogerősen megítélt ötmillió forintos kártalanítás összegét, vagy azt ifj. H. Dezső számlájára utalják? Ez a kérdés foglalkoztatja most a közvéleményt.


– Elképesztő, ahogy a bulvármédia tálalja az ügyet – reagált megkeresésünkre dr. Helmeczy László, a család jogi képviselője. – Amikor a bíróság jogerősen elítélt nyolc embert a tiszavasvári tanár kegyetlen meggyilkolása miatt, pert indítottam valamennyi elítélttel szemben, hogy fizessenek vagyoni és nem vagyoni kártérítést. A bíróság egyetemlegesen kötelezte őket 48 millió forint, valamint a kamatok megfizetésére a családtagoknak, a három gyermeknek, az özvegynek, a két szülőnek, a nagyszülőnek. Ez ma már több mint 60 millió forint – számszerűsített Helmeczy László, hozzátéve: kiállította az elítéltek ellen a végrehajtási lapokat, s megkérte az ítélet bírósági végrehajtását.

– Amikor megtudtam, hogy az elsőrendű vádlott, ifj. H. Dezső, akit jogerősen 17 év fegyházbüntetésre ítéltek, ötmillió forint kártérítést kap, mert a ­rossz tartási körülményei miatt ennyit ítélt meg neki a bíróság, azonnal írtam egy levelet a végrehajtónak. Azt kértem, haladéktalanul foglalja le az összeget, ugyanis ifj. H. Dezső a családnak egy személyben is tartozik, ez az összeg a családnak jár – fogalmazott dr. Helmeczy László, s egyben cáfolta, hogy nem nyújtottak be végrehajtást.

A követelést lefoglalták, azt ifj. H. Dezső nem kapta meg, de az ügyvédjével arra hivatkozik, hogy a követelés elévült, ezért törvényes úton nem hajtható be.

Szó sincs elévülésről

– Elévülésről csak akkor lehet szó, ha öt évig semmi nem történik a végrehajtásban, azonban ilyen öt év ebben az ügyben nem volt, tehát nincs szó elévülésről – nyomatékosított dr. Helmeczy László, megjegyezve: az Igazságügyi Minisztérium döntésére várnak, ugyanis a szaktárca folyósítja a kártalanítás összegét. Az ügyvéd szerint ez a pénz a családot illeti meg, s akár egy-két héten belül megkaphatják.

BM


Olaszliszka, Szeged - Bonyolódik a helyzet a kártérítési perben, csak az a biztos, hogy jár az ötmillió, de kérdéses, ki kapja meg. A legfrissebb információk szerint hiba csúszott a rendszerbe, és mégis megkaphatja ifj. H. Dezső, a Szögi Lajos meggyilkolása miatt első rendű vádlottként elítélt az...

Tiszavasvári, Olaszliszka - A pénzt viszont nem tarthatja meg, egyenesen Szögi Lajos családjának utalják. Jogerőssé vált a Szegedi Törvényszék tájékoztatása szerint az a kártérítés, amelyet az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja, ifjabb H. Dezső követelt, aki az illemhellyel, a meleg víz h...

Olaszliszka, Tiszavasvári - Egy fillér kártérítést sem tudott kicsikarni a gyilkosoktól a bírósági végrehajtó a jogerős ítélet óta. A tragikus eset után dr. Helmeczy László volt a Szögi család védőügyvédje, így a tiszavasvári pedagógus halálának tizedik évfordulóján az ő véleményére is kíváncsiak...
hirdetés