Sport

2013.02.25. 17:24

Szép sorban jönnek a „Sándorok”

Fucsovics Márton a világranglista 201. helyezettjével játszik a franciaországi teniszverseny főtábláján.

Fucsovics Márton a világranglista 201. helyezettjével játszik a franciaországi teniszverseny főtábláján.A múlt heti marseille-i ATP-verseny selejtezőtáblájáról balszerencsével maradt le Fucsovics Márton: a világranglistán 419. helyen álló nyíregyházi teniszező neve felett húzták meg a vonalat, vagyis ha az előtte lévők közül valaki nem indul vagy visszalép, úgy a 21 éves teniszező is szerephez juthatott volna a világsztárokat is felvonultató mezőnyben.

Marci sokáig nem tudott búsulni a történtek miatt, hiszen az újabb feladatot Cherbourgban, a 42 500 euró összdíjazású, kemény pályás ATP-challenger-verseny selejtezőjében kellett megoldania. Sikerrel, hiszen a kvalifikáció második kiemeltje, a német Nils Langer (314.) visszalépett a magyar fiú elleni mérkőzéstől, a francia Alexandre Penaud (550.) és a belga Alexandre Folie (489.) ellen aratott győzelmekkel pedig máris a főtáblán találta magát a magyar Davis-kupa-válogatott jelenlegi első számú játékosa.

A hétfői győzelem után elkészült a főtábla sorsolása is, és az eddig legyőzött játékosok keresztneve alapján jó hír, hogy egy újabb „Sándor”, az ukrán Olekszandr Nedovjeszov lesz Marci ellenfele. Az már nem annyira szívderítő, hogy a 26 éves versenyző a világranglista 201. helyén áll, de ilyen rangú viadalon gyengébb pozícióban lévőket már nem nagyon találni. A két játékos a szerdai programban mérkőzik meg egymással a nyolcaddöntőbe jutásért.

ATP-challenger-verseny

Cherbourg (Franciaország), kemény pálya, 42 500 euró

Selejtező. 1. forduló: Fucsovics–Langer játék nélkül. 2. forduló: Fucsovics–Penaud (francia) 6:3, 6:7, 6:0. 3. forduló: Fucsovics–Folie (belga) 6:3, 6:2 – Fucsovics Márton a főtáblára jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!