szon-sportoldal

2010.09.06. 14:45

Volt azért foci és öröm is!

<p>Három kényszerű csere után maradt Nyíregyházán a három pont.</p>

Most jó a tabellára pillantaniuk a Szpari szimpatizánsainak, hiszen a másodosztályú focibajnokság Kelet-csoportjában a nyírségiek állnak az élen, mégpedig kétpontos előnnyel. Bajzáték szombaton gólokban gazdag mérkőzésen győzték le a vendég orosháziakat, ám nem olyan simán, ahogyan azt az eredmény sugalná.

Korán kellett cserélni

- Úgy indult a mérkőzés, ahogyan szerettük volna, hiszen már a harmadik percben vezettünk, a huszadikban pedig már két gólos volt az előnyünk. Ekkor azt hittük, hogy örömfoci következik, végül más lett. Aludtam egyet a történtekre és alaposan kiveséztem. Előbb Ambruszt kellett lehozni, akit korábban szólítón fejeltek, majd Zabos kapott egy rúgást a lábára. És ezzel még nem volt vége, mert Demjénnek is megtaposták a lábfejét, így szünetben ismét cserélni kellett. Az elsőként beállt Goia nehezen vette fel a ritmust, csak a második félidőben kezdett beállni a játékba. A kritikus időszakban nem volt olyan egyéniség, aki igazán összefogta a csapatot, ráadásul kicsit felrémlett a múlt, hiszen egy ideig néhányan hitehagyottan, önbizalom nélkül játszottak, volt aki kissé be is pánikolt. Aztán fokozatosan rendeztük a sorokat, Szilágyi és Minczér is felvette a ritmust, majd újra jött Bajzát Peti, aki harmadik a legjobbkor szerzett ismét gól. Rajta kívűl Pákolicz is újra bizonyította gólérzékenységét. Számomra az egyik legjobb teljesítményt mégis Andorka nyújtotta, aki a nehéz pillanatokban vissza-visszalépett, jól szervezett, igen hasznosan játszott. Hasonlóan dícséret illeti Vojonovicsot, aki néhány bravúrral tartotta az eredmény a nehéz időszakban.

– Így aztán egy látszólag sima mérkőzésen szereztük meg az újabb győzelmet, igaz egy ilyen eredmény után könnyebb értékelni és kritizálni. Tudomásul kell venni, hogy nekünk támadni, nyerni kell, ám ehhez nem csak eredményes támadójátékra, stabil védekezésre is szükség van. A szélső hátvédeknek is be kell kapcsolódniuk az előrejátékba, ehhez pedig hátul igen fegyelmezett teljesítményekre van szükség. Remélem a sérülések nem súlyosak és a hét végén mindenkire számíthatok majd – fejzete be Brekk János.

Elmarad a szerdai meccs

Szombaton a REAC vendége lesz a Szpari, addigra kell rendbe jönniük a sérülteknek. Ambrusz agyrázkódást szenvedett, de a vasárnapot már otthon töltötte, neki jó pár napos pihenőre van szükség. Batizi Pócsi az U 19-es válogatottal szerbiai tornán vesz részt, a hét végre már is is újra itthon lesz. A sok sérült miatt a héten elmarad a szokásos szerdai, megyebeli edzőmeccs.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!