Az óvodafelújítások árulkodó iskolapéldái

Akt.:
A Búza utcai székhelyintézmény többek között tornaszobával gazdagodik
A Búza utcai székhelyintézmény többek között tornaszobával gazdagodik - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – Hat nyíregyházi óvodában nyáron sem áll meg az élet: a komplex felújítással augusztus 31-éig végeznek.


Még javában tartott az óvodai szezon, amikor elkezdődtek Nyíregyházán a fejlesztési munkálatok. Azóta időarányosan jól állnak a kivitelezők, mind a hat helyen a tervezett ütem szerint haladnak.

Európai uniós támogatás

– A nyíregyházi önkormányzat bruttó 700 millió forintos, száz százalékban uniós támogatást nyert, ebből ­hajtjuk végre a beruházásokat – jelentette ki Jászai ­Menyhért alpolgármester. Hozzátette: – Azért is volt időszerű az újítás, mert a 70-es, 80-as években átadott épületekre, épületrészekre már ráfér a felújítás, illetve a bővítés.

Az egész nyarat érintő felújításban érintett a Búzaszem Nyugati Óvoda ­Székhelyintézménye (Búza utca 17.), a Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézménye (Városmajor u. 1.), a Tündérkert Keleti Óvoda Székhelyintézménye (Kert köz 8.), a Tündérkert ­Keleti Óvoda Kikelet Tagintézménye (Fazekas J. tér 25.) , a Gyermekek Háza Déli Óvoda ­Székhelyintézménye ­(Kereszt u. 8.) és az Eszterlánc Északi Óvoda Ferenc körúti telephelye (Ferenc krt. 1.).

– Túl azon, hogy a 700 millió forintos támogatásból megújul 6 óvoda, az önkormányzat további fejlesztéseket tervez a gyerekekért. Az előző évihez képest 260-nal több óvodás jelentkezett az önkormányzati fenntartású óvodákba – jelentette ki Jászai Menyhért.

Az energetikai korszerűsítés mellett felújítják az udvarokat, bővítik az eszközparkot azért, hogy még komfortosabb feltételekkel várják szeptembertől a leendő és a régi óvodásokat, az óvodapedagógusokat. A kivitelezési szerződések szerint augusztus 31-éig fejeződnek be a nagyszabású munkálatok.

LTL
hirdetés