Az özönvíz ellenére is vívnak a diósgyőri vitézek

A hétvégén ismét nagyüzem volt a diósgyőri vívóknál, Siklóson rendezték a Serdülő Országos bajnokságot.

Fiú egyéni párbajtőrben az előzetes elvárásoktól ezúttal elmaradtak a Diósgyőri Vívó Egyesület ifjú sportolói, de a másnapi csapatversenyen pótolták a “hiányosságokat” és nagyszerű menetelésbe kezdett a Hricz Zoltán, Nagy Ábris, Sütő Dávid összeállítású együttes. A négy közé jutásért a viharsarki csapatot verték magabiztosan 45:36-ra, majd a döntőbe jutásért a Balaton együttesét 45:38-ra. Az aranyéremért folytatott harcban azonban alulmaradtak az esélyesebb Honvéddal szemben, s így a dobogó második fokára állhattak föl.
A hétvége másik két versenyét, amely a női kadet és a junior válogató volt, a BVSC vívótermében rendezték. A kadet korosztályban Békefi Edina magabiztosan jutott a nyolcas döntőbe, itt azonban a békéscsabai Kisházi útját állta, Edina így az 5. helyen végzett. A junioroknál Bukócki Bianka szintén beverekedte magát a nyolcas döntőbe, ám itt a későbbi győztes Jung legyőzte, így a diósgyőri versenyző a 6. pozíciót szerezte meg.

Patócs Béla a Diósgyőr Vívó Egyesület vezetőedzője elmondta, tanítványai nem okoztak csalódást. A serdülő fiú csapat ezüstérmes helyezését komoly bravúrnak tartja, hiszen erős mezőnyben érték el azt. A lányok eredményeivel is elégedett, hiszen mint mondta, a válogatóversenyek elején járnak, és az eddigi helyezések alapján eséllyel pályáznak a nagy sorozat végét lezáró EB illetve VB kijutást jelentő pozíciók valamelyikére.

Részletes eredmények:

Serdülő OB, Siklós: Fiú egyéni (67 induló): 18 .Sütő Dávid, 20. Nagy Ábris, 58. Hricz Zoltán

Fiú csapat (9 induló): 2. Diósgyőri Vívó Egyesület (Hricz Zoltán, Nagy Ábris, Sütő Dávid)

Női előválogató, BVSC: Kadet (42 induló): 5. Békefi Ednia

kiesett a 16 közé jutásért: Makkai Bianka, Molnár Kinga

Junior (45 induló): 6. Bukócki Bianka

kiesett a 16 közé jutásért: Békefi Edina, Makkai Bianka,Molnár Kinga
hirdetés