Futsal

2020.07.30. 08:51

A kemény munka híve az edző

A Nyírgyulaj KSE is megkezdte a felkészülést.

Fotó: Nagymáté Zoltán Fotográfus

Hosszú, kényszerű szünet után van a Nyírgyulaj KSE, amely múlt hétfőn megkezdte a felkészülést az NB I. következő szezonjára. A bajnokság lezárást követően a csapatnál nagy volt a jövés-menés (és inkább a menés), több meghatározó játékos is távozott.

Az érkezők között egyelőre csak a Berettyóújfalut elhagyó, 25 éves Harmati Tamás szerepel. A négy ukrán légiósból három visszatér a csapathoz, Vitalij Bajcurt besorozták a katonaságba, ezért neki Ukrajnában kell maradnia.

– Öthetes felkészülést kezdtünk meg, aminek az első hetében erőnléti edzés és futás szerepelt a programban, valamint napi két edzés – beszélt a felkészülés menetéről Lovas Norbert vezetőedző. – A második héten elkezdtünk teremben is gyakorolni, egyik nap egyet, másnap kettőt edzünk és ez így megy augusztus 28-ig, a bajnokság kezdetéig. Teszt jellegű edzések is lesznek, amiken felméréseket végzünk, valamint négy-öt felkészülési mérkőzést tervezünk. Kétszer-kétszer találkozunk a Mezei-Vill első és második csapatával, illetve külföldi együttessel is játszanánk, de a vírus miatt lehet, hogy nem jön össze, így valószínűleg magyar csapattal mérkőzünk majd.

– A fiúk beleálltak a munkába, ahogy láttam, az első hét fogós volt, és ez a hét sem könnyebb, de a kemény munka híve vagyok, meglátjuk, hogy nézünk majd ki a bajnoki rajtra – fogalmazott a tréner.

– A harmadik hét közepétől már frissítem a társaságot és megnézzük, ki hová fejlődött. Nagyon sok távozónk volt és egy érkezőnk Harmati Tamás személyében. Ő egy fiatal, agilis játékos, remélem, szép karriert fut be nálunk, mint már sokan mások. A légiósokat várjuk vissza és talán lesz még magyar érkező.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában