Az SZDSZ nem támogatja a választási törvény módosítását

Ha a választási csalások megkadályozása ügyében összeül az Országgyűlés, az SZDSZ a rendkívüli tanácskozáson részt vesz, de nem támogatja a választási törvény módosítását. A liberálisok szerint ugyanis a választási szabályok mostani megváltoztatása nagyobb zavarokat keletene, mint amennyi problémát orvosolna.

Kuncze Gábor a párt elnöke csütörtöki sajtótájékoztóján, azt javasolta a többi pártnak is, hogy ne törekedjenek a jogszabálymódosításra, hanem egyszerűen tartsák be a törvényi előírásokat és akkor nem lesz csalás.

A liberálisok vezetője szerint négy országgyűlési választáson már helyt állt a jelenlegi szabályozás, és bár a borítékok elhagyásával ők is egyetértenek, “nem a választások előtt egy perccel kell módosítani a törvényeken”.

Kuncze Gábor egyébként továbbra is kitart amellett, hogy a liberális szavazatok döntik majd el, milyen kormány alakul, a politikus szerint ezzel az ellenzék is tisztában van.

A SZDSZ elnökének tudomása van arról, hogy a konzervatív oldal koncentrált támadást indított a párt bizonyos politikusai: Demszky Gábor főpolgármester, Kóka János gazdasági-és közlekedési miniszter, valamint Molnár Lajos egészségügyi miniszter-jelölt ellen. Kuncze szerint a támadásokkal azokon keresztül próbálják meg ellehetetleníteni a pártot, akik személyükben jelenítik meg az SZDSZ egyes program elemeit. Azt, hogy Kóka János és Molnár Lajos ellen mivel próbálnak fellépni feltételezett ellenlábasaik nem tudják a liberálisok, de szerintük Demszky Gábor ellen már megindult a támadás egy, a csütörtöki Magyar Nemzetben megjelent cikkel.








hirdetés