Az ügyész jól “belekavart” a…

Az ügyész jól “belekavart” a…

Öt évvel az Északtej ügy kipattanása után az ügyész példás büntetés kiszabását indítványozta. Nyüzsgő méhkassá változtatta a védelem oldalán ülőket dr. Csízmár János ügyész, aki az Északtej ügyként elhíresült büntetőeljárás szerdai perbeszéde előtt “pontosított” a vádiraton.

Az ügyvédek “felháborodtak”, hogy a most elhangzottakra nem készülhettek fel. Meg kell ismerniük a most előadottakat. A “fekete levest” az ügyész csak később kavarta a “tejbe”.

A bíróság másolatot készített az “új elemként” előadottakról, amit a védelem a szünetben tanulmányozott. Ezt követően az ügyész megtarthatta perbeszédét, és a védelem várakozását jócskán felülmúló büntetést indítványozott az Északtej Rt. volt vezérigazgatója (elsőrendű vádlott) és vezető munkatársaira, akiket különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és mással vádoltak. Lényegében azzal, hogy Dobos Ferenc törvénytelen úton szerezte meg az általa vezetett Északtej részvényeinek 57 százalékát. Magáncégei számára hiteleket vett fel, és kezesként az Északtej Rt.-t nevezte meg. Az első és másodrendűre 12,5 évig terjedő végrehajtandó, míg a másik két vádlottra felfüggesztett börtönt kért az ügyész. (Az ügyre visszatérünk!)

PT
hirdetés