Az új gázüzemű járművekkel ismerkedtek a nyíregyházi tűzoltók

Az új gázüzemű járművekkel ismerkedtek a nyíregyházi tűzoltók
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Szinte a forgalomba való beállításával egy időben szervezett közös képzést az Észak-magyarországi Közlekedési Központ és a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság a gázüzemű buszok rendszerének az ismertetéséről a tűzoltóknak.

Egy esetleges beavatkozásnál tisztában kell lennie az állománynak, hogy milyen beépített biztonsági rendszerek, vagy milyen oltási és műszaki mentési fogások vethetők be egy gázüzemű jármű esetében. Nyíregyházán, a napokban állt forgalomba több mint negyven ilyen rendszerű autóbusz, amelyek egyenként négy darab, több mint háromszáz literes gázpalackkal rendelkeznek. A beépített biztonsági rendszernek köszönhetően szelepek és oltóberendezések lépnek működésbe egy esetleges meghibásodás esetén- erről már az elméleti oktatás keretében tájékoztatták a közlekedési központ munkatársai a tűzoltókat, majd esettanulmányok keretében ismertették a veszélyforrásokat, illetve a biztonsági rendszer működését.

Ezt követően a gyakorlatban a közlekedési társaság telephelyén szemrevételezték az új járműveket, ahol a biztonságos tűzoltói beavatkozáshoz szükséges teendőket sajátították el az állomány tagjai.

– Szabolcs-Szatmár-BeregMegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés