Az újabb változat sem szívderítő

Az újabb változat sem szívderítő
Sokáig nem esett szó a nyíregyházi Jókai tér beépítéséről, most azonban levelezőnk, Kriston Vízi József a következőképpen fakadt ki.  Jókai tér - Látványtervek 2006.01.18.

„Nézem-olvasom-szemlélem a városi hetilap legfrissebb számát, s annak 4. oldalán, középen, a felső harmadban húzódó színezett rajzos képet. „Nyíregyháza Jókai tér és Nagy Imre tér beépítése látványterv” felirattal. Hát, nem tudom ez melyik, hányadik stb. terv-változatot mutatja, de ha tényleg ez s ilyen lesz…!? Még időben vagyunk, még a fák – a terv szerint az erős bunker-mellvéd párkányokon (is) – az „égig érnek…”

Én így még mindig nem tudom befogadni, megemészteni. Tulajdonképpen feleselni fog a maradék Dózsa György úttal (ha lesz még ilyen), s ki-bezárja a városmag egy jelentős részét. Lehet, ez a cél. Erről értekeztünk több soron, ki-ki vérmérséklete és reményei szerint. De nézzétek meg újra és újra, kedves tervezők: Kecskeméten sem igen sikerült, pedig ott is volt valami izébe csomagolt ideológia. Igaz, az évi egymillió(ra gondolt) látogató nem ide, a városba(?!), hanem a Sóstóra menne majd, s ott fogja komfortérezni magát. Igaz, akkor meg mire a belvárosi panaszkodás, innen (onnan) a „városképileg jelentős és meghatározó Kossuth tér” (mondotta Szatmári István) felől?…”

Ki adja a szavát?

„A kecskeméti példát említette KVJ – írja Valkovics Gyöngyi. – Volt egy műsora erről Osskó Juditnak, a királyi tévében úgy egy éve. Hááááát! Ott nem csak ideológiáról volt szó. Szó szerint elkeseredtem. Remélem, nálunk ez nem fordulhat elő! Bár naivitás azt gondolni, hogy ami mással előfordul, az velem nem történhet meg.

A válasz az illetékesektől az lesz, az adott szó, és a szerződés kötelez. De bennünket mi kötelez és mire? Mindenben nyugodjunk meg, ez a fejlődés. Hová? Nekünk ki adja már végre egyszer a szavát?”

– Zajácz D. Zoltán –
hirdetés