Nyíregyháza hírei

2013.05.17. 11:31

Jobbik-sajtótájékoztató: Százezreket buktak a trafikpályázatok vesztesei

Nyíregyháza – Bár Orbán Viktor tagadja a vádat, elég nehéz elhinni, hogy nem politikai szempontok alapján születtek döntések a trafikpályázaton, a nyertesek neve és politikai kötődése ugyanis magáért beszél – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Szilágyi Péter, a megyei közgyűlésének jobbikos képviselője.

Nyíregyháza – Bár Orbán Viktor tagadja a vádat, elég nehéz elhinni, hogy nem politikai szempontok alapján születtek döntések a trafikpályázaton, a nyertesek neve és politikai kötődése ugyanis magáért beszél – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Szilágyi Péter, a megyei közgyűlésének jobbikos képviselője. – Minden jel arra utal, hogy a pályázók nem tisztességes versenyben mérettettek meg. A „veterán”, jó kondíciókkal induló trafikosok joggal csalódottak, hiszen több megyénkbeli településen szakmailag tapasztalatlan, felkészületlen fideszes barát, rokon került ki győztesen. Nem ritka, hogy egy pályázó több trafikot is üzemeltethet majd, a megnövelt árrésnek és az egyre szélesedő termékpalettának (dohány, alkohol, üdítő, fagylalt stb.) köszönhetően nem kevés haszonnal! Félő, hogy sok kis bolt lehúzhatja majd a rolót a trafikok mellett, munkahelyek, vállalkozások szűnhetnek meg, mindez a kormány erőfölénye, hatalmával való visszaélése és mutyizása miatt! – fogalmazott Szilágyi Péter, majd hozzátette: a pályázati csomagot annyiszor kellett a pályázónak megvásárolnia (25 ezer Ft + áfa), ahány pályázatot beadtak, és annyiszor pályázatírási költséget fizetniük (100-150 ezer Ft), így összesítve minden vesztes pályázó kb. 200 ezer Ft-ot bukott!

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!