Az ukrán Ráda elleni merénylet előkészítésével vádolják a volt ukrán pilótanőt

Akt.:
Az ukrán Ráda elleni merénylet előkészítésével vádolják a volt ukrán pilótanő
Az ukrán Ráda elleni merénylet előkészítésével vádolják a volt ukrán pilótanő - © Forrás: facebook.com/roman.bandura
Ukrajna – A legfőbb főügyész azt állítja, szilárd bizonyítékok támasztják alá, hogy Nagyija Szavcsenko terrortámadást szervezett az ukrán Legfelső Tanács és a kormány likvidálására.

Jurij Lucenko közölte, hogy az orosz fogságból néhány éve kiszabadított volt orosz pilótanő személyesen dolgozta ki a Ráda elleni merénylet részletes terveit.

„Személyesen adott utasításokat arra, hogyan hajtsák végre a terrorcselekményt itt, az ülésteremben, előbb támadógránátokkal megsemmisítve a kormánypáholyt és az elnöki pulpitust, majd aknavetőkkel szétlőve a kupolát, végül gépfegyverekkel végezve a még életben maradt honatyákkal” – tudatta a Rádában összegyűlt képviselőkkel a főügyész.

Az ukrán legfőbb ügyészség hivatalosan kérte a parlamentet a képviselői mandátummal rendelkező önkéntes katonából lett politikus mentelmi jogának felfüggesztését.

Volodimir Hrojszman kormányfő a Nagyija Szavcsenko elleni ügyészségi vádakkal kapcsolatban kijelentette, hogy azokat teljesen valószerűnek tartja. Hozzáfűzte azonban, hogy a volt pilótanő cselekedeteit valószínűleg nem politikai meggyőződés, hanem sokkal inkább valami komoly pszichiátriai probléma vezérli. – írja az UNIAN.

Maga Szavcsenko a sajtó munkatársaival beszélgetve egyáltalán nem tagadta az ellene felhozott vádakat, sőt felvetette, hogy „Van ebben az országban jelenleg bárki, aki ne szeretné ezt az egész társaságot kinyírni?”.

– Palkó István –
hirdetés