Az umagi salakon jön a harmadik találkozójuk

Most salakpályán szeretne bizonyítani Fucsovics Marci
Most salakpályán szeretne bizonyítani Fucsovics Marci - © Fotó: AFP
Nyíregyháza – Fucsovics Márton szerint Joó György mindig is több volt az életében, mint egy menedzser.


Fű lezárva, jön a salak, majd a kemény pálya. Fucsovics Márton (49. a világranglistán) németországi csapatbajnokikon igyekezett beütni magát a következő megmérettetésekre. És közösségi oldalán ismét tájékoztatta az érte szorítókat.

– Wimbledon előtt jelentettem be, hogy újra együtt dolgozom a korábbi menedzseremmel, Joó Gyurival, aki mindig is több volt az életemben, mint egy menedzser. Többen kérdezték, hogy ez miként befolyásolja a kapcsolatom a szövetséggel. Nos, egyrészt szeretném megköszönni a szövetségnek, elnök úrnak, Szűcs Lajosnak és főtitkár úrnak, Richter Attilának a kiemelt figyelmet, a támogatást, amit az elmúlt években kaptam. Nem szeretnék szerénytelennek tűnni, de talán mondhatom, hogy sikerült valamit visszaadnom.

Korrekt kapcsolatra törekszik

– Másrészt szeretném hangsúlyozni, hogy a jövőben is korrekt, konstruktív kapcsolatra törekszem a szövetséggel, fontos számomra a sikeres együttműködés folytatása. Mindössze annyi történt, hogy úgy gondoltam, Joó Gyurival az eddiginél is professzionálisabb lehet a háttér körülöttem. Hajrá magyar tenisz! – olvasható Marci oldalán.

A horvátországi Umagban már elkezdődött az a salakpályás ATP–250-es torna, amelybe Marci hétfőn kapcsolódik be. Ellenfele a francia Benoit Paire lesz. A francia a 47. helyen áll a világranglistán. A két teniszező eddig kétszer találkozott egymással. Tavaly áprilisban a franciaországi Sophia Antipolisban, egy salakpályás torna negyeddöntőjének első etapjában Marcinak játszmalabdája volt a verseny első számú kiemeltje, a francia Benoit Paire (40., első kiemelt) ellen, ám végül 7:5-re elvesztette a játszmát, miként a másodikat is.

Kemény pályán is meccseltek

Idén januárban az indiai Punéban kemény pályás ATP–250-es tornán játszottak egymással, Paire (akkor 41. volt a világranglistán) a nyolcaddöntőben került szembe Marcival, akit akkor a 81. helyen jegyeztek a világranglistán. Izgalmas és drámai csatában újfent a francia nyert.

Így érkezett meg a két teniszező a hétfőn az egymás elleni harmadik, umagi megmérettetéshez, márpedig a három a magyar igazság.

KM
hirdetés