bűnügy

2020.01.24. 10:55

Folytatódik az élettársát mellkason szúró nő tárgyalása

A Nyíregyházi Törvényszék előkészítő ülést tartott az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt B.J.-né vádlottal szemben folyamatban lévő ügyben. Az előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte el bűnösségét a vádirattal egyezően, így az eljárás a sértett és tanúk meghallgatásával folytatódik.

Fotó: pixabay

A vádlott és a sértett 1993-tól élt együtt élettársi kapcsolatban, volt hogy hajléktalan életmódot folytattak Mátészalka területén. 2019. június 12-én napközben nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak, majd az esti órákban éppen enni készültek egy parkban, amikor szóváltás alakult ki közöttük.

Ennek során a vádlott

egy konyhakéssel mellkason szúrta a férfit, illetve a fülén, hasfalán és a lábán is vágott sérüléseket okozott neki.

A szúrásokat látva a vádlott megijedt és a közelben tartózkodó személyeket kérte meg arra, hogy értesítsék a mentőket.

A férfi 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A bíróság 2019. június 12-én elrendelte a vádlott letartóztatását.

A vádlott az előkészítő ülésen tagadta, hogy szándékosan szúrta volna meg a sértettet. Azzal védekezett, hogy a köztük kialakult szóváltás során a férfi őt megrúgta és szidalmazta, ekkor ő valahogy megszúrta a férfit a nála lévő késsel, de a pontos részletekre nem emlékszik.

Elmondta azt is, hogy azóta rendeződött a viszonya a férfival, aki megbocsátott neki.

A vádlott többször volt erőszakos bűncselekmény miatt büntetve. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2003-ban emberölés bűntettének kísérlete miatt, mint különös visszaesőt 8 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltás büntetésre ítélte, amit ugyanezen sértett sérelmére követett el.

- Nyíregyházi Törvényszék -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában