Az ünnepeken megújul a megtartó erő

Akt.:
Az ünnepeken megújul a megtartó erő
© Fotók: Pusztai Sándor
Nyíregyháza -A magyar államalapításról, István király munkásságáról szombaton emlékezett meg Nyíregyháza önkormányzata és lakossága a városháza előtti téren.

Ünnepi beszédében dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere először arról szólt, hogy különleges nap van augusztus 20-án, hiszen a város ünnepi díszbe, a lakói ünnepi ruhába öltöztek. Az ünnep összehozza a város közösségét, lehetőség van elmélyedni a múltban, s előre tekinteni a jövőbe.

Nyíregyháza vezetője kiemelte, hogy mindig voltak olyan emberek, akik a jövő érdekében megtalálták a helyes, a követhető utat, felülemelkedtek a mindennapi nehézségeken, s ha kellett áldozatot is hoztak. Ilyen személyek voltak történelmi nagyjaink, közöttük pedig első uralkodónk, Szent István király. Modern szemlélettel, szilárd elhatározással létrehozta a magyar államot a magyarság jövője érdekében. Mint a város polgármestere elmondta, Szent László király már 1092-ben törvénybe foglalta István király napját, s azóta augusztus 20-a a magyar nép szent ünnepe.

Dr. Kovács Ferenc ünnepi beszédében kitért napjaink Nyíregyházára is.

– Öt éve látványosan fejlődik a város a gazdasági, a kulturális és a közösségi területen egyaránt. A házasságok növekvő száma, az egyre több munkahely üzenete az, hogy jó itt élni, lehet bizakodni, mert fenntartható és kiszámítható a jövő. S az ünnepeken mindig megújul ez a megtartó erő.

Kitüntetések, elismerések

Dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző elismeréseket adott át a városért sokat dolgozó személyeknek. Díszpolgári címet vehetett át dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak főigazgatója, aki immár a második ciklusban önkormányzati képviselő is.

Inczédy György életműdíjat kapott dr. Füle Erzsébet fül-orr-gége főorvos, Garay Béla preparátor, Kulcsár Attila építész, Nagylucskay László épületgépész, prof. dr. Szép Tibor egyetemi tanár.
hirdetés