Az unokák viszik tovább az örökséget

Az ünnepelt Máthé Dezső barátai körében
Az ünnepelt Máthé Dezső barátai körében - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – Nyolcvanötödik születésnapja alkalmából köszöntötték Máthé Dezsőt, kinek neve összenőtt a nyíregyházi röplabdázással.

Nyolcvanötödik születésnapja alkalmából köszöntötték a barátai Máthé Dezsőt, a nyíregyházi röplabdázás „nagy öregjét”, az egykori játékost, edzőt, játékvezetőt és sportvezetőt. Dezső bácsit a korábbi pályatársak közül Kerék Pál, Bartha László, Oláh László, Boross Sándor, Gál Ákos és Hetey Pál lepte meg a születésnapja alkalmából.

Máthé Dezső életében az lehet az egyik legnagyobb boldogság, hogy leszármazottjai is megörökölték a sport szeretetét. Fiából és három unokájából is élvonalbeli sportoló lett, igaz, nem röplabdázóként, hanem kosár-, vízi- vagy éppen kézilabdázóként. Legnagyobb unokája, Balázs a Tatabánya OB I-es vízilabdázója, az egyetlen lányunoka, Nóra is szerepelt az Eger élvonalbeli női pólócsapatában, a legkisebbről, a 19 éves Dominikről éppen Dezső bácsi születésnapján közölt portrét az M4 Sport kézilabda-magazinja, mint a sportága egyik legnagyobb ígéretéről, aki a Balatonfüred játékosaként a Veszprém otthonában nemrégiben öt gólt szerzett. Aligha kellett ettől szebb ajándék.

Isten éltesse, Dezső bácsi!
hirdetés