Az utolsó esély volt, Bakosi lemarad az Eb-ről

Bakosi Péter nem jutott ki az Európa-bajnokságra
Bakosi Péter nem jutott ki az Európa-bajnokságra - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Sportcentrum válogatott magasugrója, Bakosi Péter azzal a céllal indult a budapesti Honvéd Kupán, hogy elérje a 226 centiméteres magasságot.

A verseny azért volt kiemelten fontos, mert a 25 éves atlétának ez volt az utolsó lehetősége, hogy az említett magassággal, vagyis az Európa-bajnoki szinttel kvalifikálja magát az augusztus 7-én kezdődő berlini kontinensviadalra.

Peti 207 centiméteren szállt be a versenybe, és bár elsőre leverte a lécet, második próbálkozásra teljesítette a magasságot. Péntek este sajnos ez volt az első és egyben utolsó érvényes kísérlete is, ugyanis 212 centiméteren mindháromszor rontott, ezzel befejeződött számára a verseny, és az Eb is elúszott.

Bakosi Béla tanítványának nem volt jó versenyszezonja, miután április végén összeszedett egy csípősérülést, csak futott az eredmények után. Az utóbbi hetekben javuló tendenciát mutatott az eredményeket tekintve: megnyerte az országos bajnokságot, ezzel sorozatban hatodszor lett bajnok, majd a Gyulai István Memorial–Atlétikai Magyar Nagydíjon 218 centivel beállította idei legjobbját. Sovány vigasz, hogy a nyíregyházi magasugró az országos bajnokság után a Honvéd Kupát is megnyerte.

MKSporthírek


hirdetés