Az utolsó napig versenyben lenne

Szikszai Róbertnek volt ideje megismerkedne az universiade létesítményeivel
Szikszai Róbertnek volt ideje megismerkedne az universiade létesítményeivel - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – Szikszai Róbert remek körülményekkel szembesült Tajpejben, ahol szombaton lesz a diszkoszvetés selejtezője.

A múlt hét szombat óta a 29. nyári universiade helyszínén, a tajvani Tajpejben tartózkodik Szikszai Róbert, aki szombaton kezdi meg a szereplését. A Nyíregyházi Egyetem hallgatója és a Nyíregyházi Sportcentrum diszkoszvetője számára tehát bőven jut idő az alkalmazkodásra, kérésünkre arról is beszámolt, hogy mivel teltek az elmúlt napjai.

– Hétfőn volt az első dobóedzésen, kedden súlyt emeltem, szerdán újra a pályán voltam, csütörtökön pedig egy kis kondizás szerepelt a programban, aztán pénteken lesz még egy kis átmozgatás – számolt be a menetrendjéről Szikszai Róbert. – A körülmények és a szervezés is nagyon jó, tudunk edzeni, azzal nincs semmi probléma. A mezőny huszonhét versenyzőből áll, szombat délelőtt lesz a selejtező, a szint hatvan méter, az már biztos. Bízom benne, hogy teljesíteni tudom, hiszen mostanában azért rendre hatvan méter fölé jutottam. Az elmúlt napokban sikerült átállnom és alkalmazkodnom a hatórás időeltolódáshoz, úgyhogy azon semmi nem múlhat.

A férfi diszkoszvetés döntőjét az atlétikai versenyszámok utolsó napján, hétfőn rendezik.
hirdetés