Az utolsó tanítói évfolyam hallgatóinak 50 éves találkozója Nyíregyházán

Az utolsó tanítói évfolyam hallgatóinak 50 éves találkozója Nyíregyházán
Nyíregyháza – Az aranydiploma átvétele után a nyíregyházi Felsőfokú Tanítóképző Intézetben 1968–ban, végzettek megtartották az 50 éves találkozójukat is.

Aranydiplomások lettek

A Nyíregyházi Egyetem szombaton délelőtt tartotta meg tanévnyitó ünnepi szenátusi ülését. Az ünnepi ülésen, melyen a korban nagyon is távollevő korosztály tagjai gólyák és a jubilálók foglaltak helyet a Kodály Zoltán Kulturális Centrum széksorai között. Nyíregyháza polgármestere Dr. Kovács Ferenc ünnepi köszöntőjében többek között a következőket mondta.

– Sokat dolgoztunk azért, hogy fiataljaink itt tanuljanak és a diplomát megszerezve ide tervezzék majd a hátralévő életüket. Beszéde végén az 50, 60, 65 és 70 éve végzett nagy elődök előtt hajtott fejet. Megköszönte, hogy mindig jó példát mutattak a felnövekvő nemzedékeknek, majd jelképesen minden gólyát nyíregyházi polgárrá fogadott.

A rendezvény végén az elsősök letették az esküt, majd az egyetem rektora az 50, 60, 65 és 70 éve végzetteknek átnyújtotta az arany, gyémánt, vas és rubin diplomákat.

A nyíregyházi Felsőfokú Tanítóképző Intézet 1968–ban végzett utolsó tanítói évfolyam hallgatói, melyen 61–en végeztek. A volt intézet a Bethlen Gábor utca 39 és a Búza út 1–3 szám alatti sarki épület volt.

Az ünnepi ülésen ott voltak, a nyíregyházi Felsőfokú Tanítóképző Intézet 1968–ban, végzett utolsó tanítói évfolyam hallgatói közül 17–en, akik arany diplomájukat vették át. Az ünnepi ülést követően a tanítóképzősök megtartották az 50 éves találkozójukat, melyen már részt vettek a családok tagjai.

Emlékezés–köszönet

A kötetlen évfolyam találkozó résztvevői megköszönték, a szervező, Dr. Turóczy Csabáné /Fedor Julcsinak/, a találkozó sikeres lebonyolítását.

A találkozó résztvevői megemlékeztek volt tanáraikról és évfolyamtársaikról. A kellemes hangulatú közösen elfogyasztott ebéden, melyen a családok is részt vettek, az elmúlt 50 év örömteli és szomorú eseményeiről beszélgettek. Az újbóli találkozás élményével gazdagodva tértek haza, arról is szót váltottak, hogy jó volna a találkozókat gyakrabban megtartani.

– Vincze Péter –
hirdetés