Azért pezsgő is került a Spartacus öltözőjébe

Akt.:
Azért pezsgő is került a Spartacus öltözőjébe
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Öcsi mezőnyben és a kapuban is bevethető lett volna a szombati meccsen.

Pista bá’ erre is figyelt. Igazából nem készült a bajnokavatásra a Szpari, hiszen ahhoz, hogy már matematikailag is biztos legyen az elsőség, nem csak nyerni kellett volna a Rákosmente ellen. A Ceglédnek is pontot kellett veszítenie. Mindkettő megtörtént, hiszen a nyíregyháziak Rezes László mesterhármasával nyertek.

Jól jött a ceglédi iksz

A csapat már javában ünnepelte a sikert, ám Cegléden még tartott a Cigánd elleni meccs. Aztán amikor azt lefújták és maradt az 1–1, akkor vált bizonyossá, hogy az NB III. Keleti-csoportjában a Nyíregyháza Spartacus a bajnok. És amikor a játékosok bementek az öltözőbe, jött Zaicz István szertáros a behűtött pezsgőkkel…

– Maximálisan elégedett vagyok a látottakkal. Nem keseregtünk, hogy kevesen vagyunk, támadólag léptünk fel, és már az első játékrészben eldöntöttük a három pont sorsát.

Persze, szünet után még növelhettük volna az előnyt, de ki bánja most, hogy kimaradtak a helyzetek. Teljesítettük a tervet, megszereztük a bajnoki címet. Ezért köszönet járt a tulajdonosnak, a vezetőknek, a szurkolóknak és persze a játékosoknak és a szakmai stáb tagjainak. – Mindenkinek gratulálok és köszönöm – vallotta Mátyus János, az immáron bajnok Szpari vezetőedzője.

A sok nagy meccset megélt mesterrel még nem fordult elő, hogy a kispadon csapatának csak három játékosa ült bevetésre készen, mindhárom mezőnyszerelésben. Zoran Kosztics és Pálinkás Gergő pályára is lépett, Ovszijenkó Volodimir viszont nem. Pedig ő most nem a megszokott kapusmezben, a 78-asban, hanem 5-ös mezben ült a padra.

Rubus és Szokol marad

– Öcsi amolyan biztonsági tartalék volt, akit akár a kapuban, akár mezőnyben is bevethettem volna sérülés esetén. Szerencsére nem került rá sor, ám biztos vagyok benne, hogy ha pályára kellett volna lépnie, megoldja a rászabott feladatot – így Mátyus János.
Hétfőn kiderült, hogy Szokol Zsolt és Rubus Tamás újabb két évig a Szapri játékosa marad.

KM-ML
hirdetés