Bach-zene megyeszerte

Homonna Nóra, Steuer Tibor és a TRIO Harmony adott műsort a Kölcsey Központban vasárnap
Homonna Nóra, Steuer Tibor és a TRIO Harmony adott műsort a Kölcsey Központban vasárnap - © Fotó: Kiss Annamarie
Debrecen – A városban bárhol felcsendülhet Bach muzsikája március 17. és 21. között.

A „Bach in the Subways” kezdeményezést egy New York-i csellista indította útjára 2010-ben. Azóta, minden év márciusában – Johann Sebastian Bach születésének idején – egyre több kiváló muzsikus ünnepli a mestert világszerte, ingyenes koncerteket adva különleges helyszíneken.

Játék és táncház

Hajdú-Bihar megye is csatlakozott a kezdeményezéshez, s a köztereken, bevásárlóközpontokban, koncerttermekben, templomokban, oktatási és közintézményekben, kávéházakban, éttermekben, villamosokon csendül fel Bach muzsikája március 17. és 21. között.

Interaktív családi programon a Kölcsey Központban | Fotó: Kiss Annamarie

Vasárnap délelőtt fesztiválnyitó istentisztelettel kezdték meg a programsorozatot a Református Kistemplomban, ahol igét hirdetett Szakács György lelkipásztor. Délután „Játsszunk Bachot!” címmel interaktív családi programot rendeztek a Kölcsey Központban, ahol barokk zenével, játékokkal és táncházzal várták az érdeklődőket.

Színes programok

A komolyzene kedvelői számára hétfőn (ma) Bach kamarazenéje csendül fel 18 órától a Belvárosi Közösségi Házban, majd este fél 8-tól Bach in black – sötétkoncert címmel adnak hangversenyt a Kölcsey Központ tánctermében.

A Kodály Kórus Debrecen március 20-án este 6 órától a Református Kistemplomban lép fel, míg Karosi Bálint orgonaestje ugyanebben az időpontban a hajdúböszörményi Kálvin téri Református Templomban lesz hallható.

Születésnapi toronyzenével március 21-én fél 6-tól, míg 6 órától a Kodály Filharmonikusok Debrecen koncertjével várják az érdeklődőket a Debreceni Egyetemen, 17 órától pedig zenés áhítat lesz a Nagylétai Református Templomban.

A programsorozatot pénteken este 6-tól a Nagytemplomban zárják, Főtemplomok és orgonistái címmel.

HBN


Debrecen - Fesztiválnyitó istentisztelettel vette kezdetét a Bach Mindenkinek Fesztivál vasárnap délelőtt a Kistemplomban. A március 21-ig tartó programsorozat keretében vasárnap (ma) 16 órától a Kölcsey Központban interaktív családi programmal, játékokkal, zenével és táncházzal várja az érdeklőd...
hirdetés