Helyi közélet

2015.08.19. 09:35

Fotók: Kigyulladt a fényeslitkei Idősek Otthona - de csak gyakorlat volt

Fényeslitke - Kedden délelőtt szituációs begyakorló gyakorlatot szerveztek a kisvárdai- és a záhonyi hivatásos tűzoltóknak a Református Szociális Szolgáltató Központ Idősek Otthonában, Fényeslitkén.

Fényeslitke - Kedden délelőtt szituációs begyakorló gyakorlatot szerveztek a kisvárdai- és a záhonyi hivatásos tűzoltóknak a Református Szociális Szolgáltató Központ Idősek Otthonában, Fényeslitkén. A feltételezésen alapuló feladat előtt helyismereti gyakorlaton a helyi szakember ismertette a közművek kizárásának helyét, lehetőségét, illetve ismertette a létesítményre jellemző sajátosságokat. Így ellenőrizték a felvonulási területet, majd a közművek kizárásának lehetőségeit, a vízvételi forrásokat, veszélyforrásokat tekintették meg a bejáráson. Egyeztették a tűzoltási-, műszaki mentési tervben foglaltakat és ellenőrizték a bekövetkezett változásokat.

Az állomány ellenőrizte a kézi oltókészülékek és a föld feletti tűzcsapok érvényességét.

Ezt követően a tűzoltóknak szabott feladatban a feltételezés szerint az intézmény „A” épületének földszintjén lévő konyhában tűz keletkezett, ami veszélyeztette a szomszédos helyiségeket, valamint az épületben lévők testi épségét. A gondozók a tűzriadó tervben meghatározott kiürítést elvégezték. Egy konyhai dolgozó megpróbálta a kezdeti tűz oltását, azonban rosszul lett és az épületben rekedt. A kisvárdai hivatásos tűzoltók a felderítettek és egy alapvezetéket, valamint több sugarat szereltek, majd ezzel párhuzamosan mentési csoportot alakítottak és a sérültet kihozták az épületből. A keddi szituációs begyakorló gyakorlatot a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnok-helyettese, valamint a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat ellenőrizte és megfelelőre értékelte.

- Dóka Imre tű. főhadnagy, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában