Helyi közélet

2016.06.13. 17:27

Az építőknek immár nyolc...

Nyíregyháza - Az idén is a SZÁÉV törzsközönségére épült a rendezvény.

Nyíregyháza - Az idén is a SZÁÉV törzsközönségére épült a rendezvény.

A Területi Építész Kamara, a Mérnöki Kamara, a Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatta a stabil alapot a Vitalis Egyesület, az Art Vital Kft., a Plan-net.hu Építőipari Mérnöki Hálózati Klaszter, a Fémszerkezet Kft., az Aktualbau Kft., a Beliot Kft., valamint a Szabolcs Takarékszövetkezet együttműködésével megrendezett VIII. Retro Építők Napjához.

A hagyományosan a SZÁÉV törzsközönségére épülő program mintegy kétszáz vendéget vonzott a Sóstói Múzeumfaluba. Építészek, mérnökök, tervezők és kivitelezők töltöttek el egy kellemes délutánt a skanzenben.

A támogatói emléklapok és emlékérmek átadásának sűrűjében elismerték a leggyorsabb jelentkezőt, Horváth Pétert, a rendezvény „pékügyi támogatóját”, Lakatos Tibort, és az Építők Napja leghűségesebb, megyén kívüli népszerűsítőjét, Jambrik Imrét. Az új székhelyre költözött Területi Építész Kamara ez alkalommal köszönte meg az ingatlan felújításában közreműködő Májer és Társa Kft., a Team-Vill Kft., az Ms-Comfort Kft., továbbá a Szepessy Bt. munkáját.

Az IPOSZ-díjat ezúttal Végh József, a Területi Építész Kamara elnöke kapta „a megyében, a régióban és az ország más vidékein kifejtett szakmai munkája, valamint az építők hagyományainak ápolása, az IPOSZ és a kamarák közötti kapcsolatok erősítése ügyében tett erőfeszítéseinek elismeréseként”.

Gazdag program jó ízekkel

A rendezvényt a Csillag születik győztese, Mészáros János Elek, a Folk N Break táncszínház, a Nyughatatlan együttes ötvenes-hatvanas éveket idéző retro zenéje és az elmaradhatatlan Szabolcs Fúvószenekar és a Mazsorettcsoport produkciói tették felejthetetlenné. A jó ízekben, ételekben és italokban is gazdag program estébe hajlóan ért véget.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában