Bajnokavatás, vagy valami más…

Fekete Gábor és a Nyírgyulaj nem szeretne térdre rogyni a listavezetővel szemben
Fekete Gábor és a Nyírgyulaj nem szeretne térdre rogyni a listavezetővel szemben - © Fotó: Pusztai Sándor
Ibrány, Nyírgyulaj – Az Ibrány számára a döntetlen is elegendő, a Nyírgyulaj viszont csak győzelem esetén lehet dobogós.

Az ibrányiak egyszer már ünnepelni szerettek volna, a nagyecsediek azonban keresztbe tettek nekik. A szatmáriak idegenben „kapták el” a megyei első osztályú bajnokságot immár hosszú hónapok óta vezető éllovast, meghiúsítva az össznépi mulatságot. Nos, az Ibrány számára a szerdai, Nyírgyulaj elleni meccspótlás újabb esélyt kínál: olyannyira, hogy már döntetlen esetén is bearanyozzák a szezont. Ebben az esetben három pontra hízik előnyük a Nagyecseddel szemben, amely egyébiránt már nem csúszhat lejjebb a második helynél. Mivel a táblázat tetején trónoló Gerliczki-legénység két győzelemmel többet mutathat fel, mint legfőbb üldözője, azonos pontszámnál pedig eme tényező rangsorol, nem lesz több vitás kérdés. Akkor pláne, ha az Ibrány nyer.

A hazaiak sikere viszont tovább, a hét végi zárókörre odázza a döntést, ráadásul van itt még más is… Az ötödik pozícióban tanyázó gyulajiak a dobogóra vágynak, mindazonáltal csak egy pontos hátrányból követik a harmadik Sényő-Carnifexet. Magyarán, ők is alighanem minden követ megmozgatnak a siker érdekében. Ettől lesz, persze érdekes az egész.

KM-KT

Szakvezetői várakozások

Homa Sport megyei I. osztály, a 28. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Nyírgyulaj (5.)–Ibrány (1.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Bízom benne, hogy meg tudjuk ismételni a hét végén mutatott jó játékunkat, győzelmünk esetén pedig még az utolsó fordulóra is maradna nyitott kérdés a bajnokságban.

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – A hátralévő két mérkőzésünkön egy pontot kell begyűjtenünk ahhoz, hogy elérjük a célunkat, ennek érdekében mindent meg fogunk tenni már Nyírgyulajban is!
hirdetés