Bajnoki címet érő kooperáció

Akt.:
A NAC Nyíregyháza serdülő bajnokcsapata, edzőikkel, a nyíregyházi Fülöp Szilviával és az apagyi ifjabb Oszlánszki Lászlóval
A NAC Nyíregyháza serdülő bajnokcsapata, edzőikkel, a nyíregyházi Fülöp Szilviával és az apagyi ifjabb Oszlánszki Lászlóval
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Az apagyi játékosokkal megtámogatott nyíregyházi serdülő lánycsapat országos bajnoki címet szerzett a korosztályos asztalitenisz csapatbajnokságon.

Íme, az újabb ékes bizonyítéka annak, hogy a serdülő lányok mezőnyét jelenleg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pingpongozók uralják! A korosztály csapatbajnokságát a NAC Nyíregyháza csapata nyerte, az ezzel párhuzamosan rendezett MOATSZ-kupa egyéni versenyen ketten dobogósok lettek, a legjobb 16 közé hárman jutottak be, a főtáblán összesen négyen kaptak helyet.

A csapatversenyen a nyírbátoriakkal is kellett kalkulálni, ők Tölgyes Dorottya vezérletével a csoportjukból bejutottak a nyolc közé. A serdülő ranglistát vezető játékos az Orosháza elleni negyeddöntőben sem veszített mérkőzést, ám a győzelemhez szükséges harmadik sikert nem sikerült megszerezniük a többieknek, így a Macos Valentina, Nagy Hanna, Tölgyes Dorottya trió az 5-8. helyen végzett.

A nyíregyháziaknál Laskai Írisz volt a húzóember, és döntőnek bizonyult, hogy ő az egész sorozat alatt nem veszített mérkőzést, vagyis a két partijára rendre számítani lehetett. A többi játékost Apagyról igazolták át, éppen azzal a szándékkal, hogy az így létrejött kooperációnak legyen esélye a bajnoki cím elhódítására.

A számítások tökéletesen beváltak, hiszen Hanustyák Fanni is rendre megtámogatta egy-egy sikerrel a csapatot. A NAC olyan patinás klubok trióit múlta felül, mint a Szekszárd (az A és B csapatát egyaránt 3-1-re) és az elődöntőben a KSI (3–1). A döntőben az Orosházát múlták felül 3-2-re. Ezen a mérkőzésen Laskai Írisz mindkét meccsét 3:2-re nyerte meg, a mindent eldöntő győzelmet pedig Hanustyák Fanni szállította. A bajnokcsapat további tagja Majláth Virág és Polgári Zsófia Nóra voltak.

Egyesben a két válogatott kerettag szabolcsi kishölgy közül ezúttal a nyíregyházi Laskai Írisznek jött ki jobban a lépés, az elődöntőben éppen a nyírbátoriak ranglistavezetőjét, Tölgyes Dorottyát győzte le 3:1-re. Írisz aztán a döntőben a tatai Adamik Csenge ellen veszített 3:1-re, így ezüst- és bronzérem lett a két játékos termése. A selejtezőcsoportból induló Hanustyák Fanni is csak egyszer tévesztett lépést, a nyolcaddöntőben a későbbi győztes ellen, aztán a 9–16. helyért kiírt meccseken három további, szettveszteség nélküli győzelemmel szerezte meg a kilencedik helyezést. Rajtuk kívül még a nyírbátori Macos Valentina is feljutott a főtáblára, csakúgy, mint a fiúk között testvére, Macos Nikola.

Serdülő egyéni MOATSZ-kupa és országos csapatbajnokság

Fiúk

Egyes

Selejtező. 3. csoport: Baracsi E. (Nyírbátori ASE)–Végh I. (Kispest SE) 3:2, –Vándor (VSE Dunakeszi) 0:3, –Szeli (Turris SE Sopron) 0:3. A csoport végeredménye: 3. Baracsi Elek 4 pont – nem jutott a főtáblára. 5. csoport: Lengyel L. (Nyírbátori ASE)–Lentulai (Tatai AC) 3:1, –Bóta (Budaörsi SC) 3:0, –Hajdú Á. (BVSC-Zugló) 0:3. A csoport végeredménye: 2. Lengyel Levente 5 – nem jutott a főtáblára. 10. csoport: Virág B. (Nyírbátori ASE)–Pauer (Mohácsi TE) 0:3, –Kádár B. (VSE Dunakeszi) 0:3, –Babó (Gödöllői SK) 1:3. A csoport végeredménye: 4. Virág Bence 3 – nem jutott a főtáblára. 15. csoport: Macos N. (Nyírbátori ASE)–Bauer (AC Tolna) 3:1, –Pálos G. (Mohácsi TE) 3:0, –Nguyen (Kispest SE) 3:0. A csoport végeredménye: 1. Macos Nikola 6 – a főtáblára jutott.

Főtábla. 1. forduló: Hőgye D. (Pécsi TE-PEAC)–Macos N. (Nyírbátori ASE) 3:0.

Lányok

Egyes

Selejtező. 2. csoport: Letanóczki (KSI)–Majláth V. (NAC Nyíregyháza) 3:0, Letanóczki–Macos V. (Nyírbátori ASE) 3:1, Macos V.–Majláth V. 3:1. A csoport végeredménye: 2. Macos Valentina 3 – a főtáblára jutott, 3. Majláth Virág 2 – nem jutott a főtáblára. 4. csoport: Polgári Zs. N. (NAC Nyíregyháza)–Erdélyi V. (Mohácsi TE) 2:3, –Jankus (Tatai AC) 1:3. A csoport végeredménye: 3. Polgári Zsófia Nóra 2 – nem jutott a főtáblára. 7. csoport: Nagy H. (Nyírbátori ASE)–Nagy L. (Statisztika PSC) 1:3, –Molnár R. (Mohácsi TE) 0:3. A csoport végeredménye: 3. Nagy Hanna 2 – nem jutott a főtáblára. 8. csoport: Sarka (Apagy SE)–Kemecsei L. (Statisztika PSC) 0:3, –Balázs V. (Szekszárd AC) 0:3, –Szabó G. (AC Tolna) 0:3. A csoport végeredménye: 4. Sarka Angelika 3 – nem jutott a főtáblára. 9. csoport: Hanustyák F. (NAC Nyíregyháza)–Csiszár L. (Budaörsi SC) 3:0, –Molnár K. (Statisztika PSC) 3:0. A csoport végeredménye: 1. Hanustyák Fanni 4 – a főtáblára jutott.

Főtábla. 1. forduló: Tölgyes D. (Nyírbátori ASE)–Nagy R. (Statisztika PSC) 3:1, Pad F. (Ajkai BSK)–Macos V. (Nyírbátori ASE) 3:1, Laskai (NAC Nyíregyháza)–Müller E. (Ambrus AA) 3:0, Hanustyák F. (NAC Nyíregyháza)–Jankus (Tatai AC) 3:0. Nyolcaddöntő: Tölgyes D.–Molnár A. (BVSC-Zugló) 3:1, Laskai–Tajti (Mohácsi TE) 3:0, Adamik Cs. (Tatai AC)–Hanustyák F. 3:1. A 9-16. helyért: Hanustyák F.–Molnár R. (Mohácsi TE) 2:0. A 9-12. helyért: Hanustyák F.–Hudák D. (ASE Orosháza) 2:0. A 9. helyért: Hanustyák F.–Kemecsei L. (Statisztika PSC) 2:0. Negyeddöntő: Tölgyes D.–Varga E. B. (ASE Orosháza) 3:0, Laskai–Pad F. 3:0. Elődöntő: Laskai–Tölgyes D. 3:1. Döntő: Adamik Cs.–Laskai 3:1.
Végeredmény: 2. Laskai Írisz (NAC Nyíregyháza), 3. Tölgyes Dorottya (Nyírbátori ASE), 9. Hanustyák Fanni (NAC Nyíregyháza).

Csapat

Selejtező. 2. csoport: Nyírbátori ASE–Statisztika PSC A 2–3 (győzött: Tölgyes D. 2), –Tatai AC 3–1 (gy: Tölgyes D. 2, Macos V. 1). A csoport végeredménye: 2. Nyírbátori ASE 3 – a főtáblára jutott. 3. csoport: NAC Nyíregyháza–Ambrus AA 3–1 (gy.: Laskai 2, Hanustyák F. 1), –Szekszárd AC B 3–1 (gy.: Laskai 2, Hanustyák F. 1), –Mohácsi TE 3–0 (gy.: Laskai, Polgári Zs., Hanustyák F. 1-1). A csoport végeredménye: 1. NAC Nyíregyháza 6 – a főtáblára jutott.

Főtábla. Negyeddöntő: NAC Nyíregyháza–Szekszárd AC A 3–1 (gy.: Laskai 2, Hanustyák F. 1), ASE Orosháza–Nyírbátori ASE 3–2 (gy.: Tölgyes D. 2). Elődöntő: NAC Nyíregyháza–KSI 3–1 (gy.: Laskai 2, Hanustyák F. 1). Döntő: NAC Nyíregyháza–ASE Orosháza 3–2 (gy.: Laskai 2, Hanustyák F. 1).
Végeredmény: 1. NAC Nyíregyháza (Hanustyák Fanni, Laskai Írisz, Majláth Virág, Polgári Zsófia Nóra), 5-8. Nyírbátori ASE (Macos Valentina, Nagy Hanna, Tölgyes Dorottya).
hirdetés