Bajnoki finálé „újratöltve”

Tabaka József edzés közben
Tabaka József edzés közben - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Nagy csaták várhatók a dobogós helyezésekért pénteken a Gázvezeték utcai salakstadionban.

Az égiek gonosz játékának köszönhetően másodszor „futnak neki” a szervezők a salakmotoros egyéni magyar bajnoki döntő megrendezésének október 23-án, pénteken 14 órától Debrecenben. Köztudomású, az elmúlt hét végére kiírt versenyt a heves esőzések miatt el kellett halasztani, így most, a nemzeti ünnepünkön jön a pótlás.

A viadalt szervező Debrecen Speedway SE elnökétől, Tabaka Józseftől a Napló megtudta, a salakos ovált fólia fedte az elmúlt időszakban, így a pálya alkalmas lesz versenyzésre pénteken. A klubvezető azt is elárulta, annyiban változott a startlista, hogy a magyar pilóták (Magosi Norbert, Tabaka József, Fekete Sándor, Tihanyi Sándor, Benkő Roland, Bárány Márk, Tabaka Róbert, Bencze Zsolt, Balogh Csaba) mellett az ukrán Sztaniszlav Melnicsuk és két lengyel versenyző érkezik a bajnoki fináléra.

A küzdelemsorozat utolsó viadala nagy izgalmakat ígér, hiszen a listavezető Magosi 4 ponttal vezet Tabaka előtt, míg a debreceni motorost Fekete és Benkő követi, mindössze 2 egységgel lemaradva. De Tihanyi is bízhat még dobogós helyezésben, ugyanis 3 pont a hátránya Feketéékkel szemben.

HBN


Az állás

1. Magosi Norbert (Miskolc) 22 pont
2. Tabaka József (Debrecen) 18
3. Benkő Roland (Nagyhalász) és Fekete Sándor (Gyula) 16-16
5. Tihanyi Sándor (Debrecen) 13
6. Milen Manev (bolgár) 10.
hirdetés