megtiszteltetés

2020.01.14. 20:10

Tom Hanks és családja tiszteletbeli görög állampolgár lett

Az indoklás szerint rendkívüli szolgálatot tettek Görögországnak azzal, hogy segítséget nyújtottak az Athén közelében 2018-ban pusztító erdőtűz áldozatainak.

BRITAIN-CINEMA-THE POST

Forrás: AFP

Fotó: Daniel LEAL-OLIVAS

Tom Hanks Oscar-díjas amerikai színész és családja tiszteletbeli állampolgárságot kapott a görög kormánytól, amiért segítséget nyújtottak az Athén közelében 2018-ban pusztító erdőtűz áldozatainak.

Prokopisz Pavlopulosz görög köztársasági elnök december végén rendelkezett a 63 éves színész tiszteletbeli görög állampolgárrá fogadásáról.

A görög kormány egyik hivatalos lapjában kedden megjelent és Takisz Theodorikakosz belügyminiszter által is aláírt határozatból azonban kiderült, hogy nem csupán Hanks, hanem felesége, a görög és bolgár felmenőkkel rendelkező Rita Wilson színész-producer, valamint két fiuk, Chester és Truman is tiszteletbeli állampolgárságot kapott Görögországtól.

A 2018 júliusában pusztító erdőtűz több mint száz ember halálát okozta a tengerparton fekvő Mátiban és az Athéntól keletre fekvő többi üdülővárosban.

Az indoklás szerint a jótékonysági megmozdulások támogatására tett erőfeszítései révén a Hanks család „rendkívüli szolgálatot tett Görögországnak”.

Hanks, aki családjával a görögországi Antipárosz szigetén lévő házukban töltötte az elmúlt nyarakat, egy Instagram-bejegyzésben adott hangot örömének a megtiszteltetés miatt.

Címkék#Tom Hanks

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!