Nyíregyháza hírei

2012.11.27. 13:55

Két óvoda is megújulhat

Nyíregyháza - A megyeszékhely önkormányzata két óvoda felújítására és bővítésére pályázott sikeresen.

Nyíregyháza - A megyeszékhely önkormányzata két óvoda felújítására és bővítésére pályázott sikeresen.Az Eszterlánc Északi Óvoda Nyitnikék Tagintézmény és a Gyermekek Háza Déli Óvoda Kertvárosi Csicsergő Tagintézmény is megújul annak a közel 280 millió forintnak köszönhetően, amelyet az Észak-Alföldi Operatív Program keretén belül nyert el a megyeszékhely önkormányzata. A felújítás részleteiről tartottak kedden sajtótájékoztatót, melyen megjelent Kósa Tímea alpolgármester, valamint a két érintett óvoda tagintézményvezetője, Ilcsik Jánosné (Csicsergő) és Végh Béláné (Nyitnikék).

– A boldog gyermekkor boldog felnőttkort eredményezhet, ennek a célnak teljesen megfelel majd a két megújuló intézmény – közölte az alpolgármester, aki a költségek kapcsán elmondta: a Nyitnikék Tagintézményt 125 millió forintból (95 százalékos támogatottsággal) korszerűsítik. Az intézmény többek között kap egy új csoportszobát, egy tornaszobát, egy sportszertárat és egy személyzeti mosdót is.

A Kertvárosi Csicsergő Tagintézmény felújítására 154 millió forint (78 százalékos támogatottsággal) áll rendelkezésre. Erről már Fesztóry Sándor, a településrész önkormányzati képviselője számolt be a sajtó képviselőinek. – Lehetőség nyílik kicserélni a fa nyílászárókat, megvalósul a homlokzati- és tetőszigetelés, de itt is lesz új tornaszoba, szertár és akadálymentes mosdó.

Az eseményen kiderült: mindkét intézmény esetében sok gyermek van várólistán, így külön öröm, hogy jövő szeptemberben mindkét óvoda több gyereket tud majd felvenni a bővítésnek köszönhetően. – Minden településrész jövőjének fontos alkotóeleme az, hogy milyen is az óvodája – fogalmazott Petneházy Attila, Sóstóhegy önkormányzati képviselője, aki szerint hatalmas siker, hogy egy városból két óvoda is sikerrel tudott pályázni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!