Bakó Laciék a Román Rally Bajnokságra készülnek

Bakó Laciék a Román Rally Bajnokságra készülnek
Rali – Újabb debreceni csapat döntött a Román Rally Bajnokság mellett. A Bako Team pilótája, Bakó László elmondta, hogy a hazai rali kiszámíthatatlansága miatt már tavaly tudták, hogy 2012. a változások kora és az újdonságok éve lesz.

A debreceni Bakó László – Tóth Szabolcs páros egy Citroen C2R2 Max versenyautóval indul 2012.04.27-28-án a Román Rally Bajnokság második versenyén, amelyet Temesváron rendeznek meg.

Mivel a hazai bajnokság igencsak bizonytalan, a fiúk úgy döntöttek megmérettetik magukat a határon túli pályákon is, ami nem ismeretlen számukra. Tavaly az Arad ralin már kipróbálták a román pályákat, ahol abszolút 14. helyezést értek el, és az A/6 kategória második helyén végeztek. Motivációt jelent még a rali duó számára a román bajnokságban kiírt Citroen Trophy, ahol a Citroen típusú versenyautókat külön értékelik. A múlt héten Abodon tesztelt a csapat, ahol mintegy 50 km-en keresztül próbálták az autót beállítani a román pályáknak megfelelően.

A Bako Team csapata 25-26-án pályabejárással kezd, ezt a Shakedown követi, amit már izgatottan vár a rali páros. Ha ezzel végeztek, nincs más hátra, mint jó eredményt elérni a pénteki és a szombati versenynapon. A fiúk azt ígérték minden tőlük telhetőt megtesznek, és örülnének, ha minél több hazai szurkolót látnának majd a román pályák mellett. (forrás: László Racing)HBN
hirdetés