Sport

2013.10.08. 15:59

Újabb tavalyi élcsapat vendége az NYKK

Szerdán Jászberényben lép fel az élvonalbeli nyíregyházi férfi kosárlabda-csapat.

Szerdán Jászberényben lép fel az élvonalbeli nyíregyházi férfi kosárlabda-csapat.Miként a szombati nyitányon, úgy szerdán is tavalyi felsőházi, az EuroChallenge-sorozat által nemzetközi kupaszereplő csapat otthonába látogat a Marso-NYKK. Igaz, a nyíregyházi férficsapat második ellenfelének, a Jászberénynek a neve még nem cseng olyan jól, mint a Paksé, de jól látszik, hogy a jászok tudatosan építkeznek.

Az első évükben megkapaszkodtak a legjobbak között, tavaly pedig több lépcsőt kihagyva azonnal a honi elitben találták magukat, és a hírek szerint idén még többre vágynak. Úgyhogy a szerdán 19 órakor kezdődő mérkőzésen sem az NYKK tűnik az esélyesnek.

– A paksi meccs óta eltelt két napban nem tudtuk megváltani a világot, de igyekeztünk pontosítani, javítani a játékunkon – mondta Horváth Imre, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Ellenfelünket nem sikerült kellőképpen feltérképezni, mert az előírásokkal szemben nem töltötték fel első mérkőzésük felvételét a csapatok számára elérhető szerverre. A nevek alapján készültünk a riválisból, de nem tudhatjuk, hogy pontosan kik várnak majd ránk, hiszen a meglévő öt légiósból csak három bevethető.

Legutóbb a két sérüléssel bajlódó külföldi, vagyis a center Ratko Dramicsanyin és a magyarországi pályafutását Nyíregyházán kezdő irányító, Brane Savic maradt ki. Ha utóbbi felépül, hosszú idő után játszhat korábbi csapata ellen a fürge szlovén játékmester.

– Azt nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy a Körmend elleni győzelemből főszerepet vállaló Nikolas Raivio kimaradna a csapatból, róla tudjuk, hogy vérbeli pontdobó hátvéd – így Horváth Imre. – Pakson nekünk is megvolt a gólgyártásért felelő emberünk Dyricius Simms-Edwards személyében, bízom benne, hogy mások is felnőnek hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!