Baktalórántháza – Sokat voltak vendégségben

A zebracsíkos felsős baktaiak tavasszal többet játszanak hazai pályán
A zebracsíkos felsős baktaiak tavasszal többet játszanak hazai pályán - © Fotó: Dodó Ferenc
Baktalórántháza – Egyéni hibákból hátrányba kerültek döntő helyzetekben.

Az előző szezonban a tizenkettedik helyről kezdte meg a tavaszt, végül a tizedik pozícióban fejezte be a bajnokságot a Baktalórántháza. A rengeteg sérüléssel bajlódó és a mérkőzéseinek zömét idegenben játszó csapat a tizenegyedik helyen telel az aktuális szezonban.

Becsületesen dolgoztak

– Az őszi szezonban pályafelújítás miatt tizenkét mérkőzésen vendégként léptünk pályára – kezdte értékelését Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője. A nyári felkészülési találkozók során mindenki becsületesen dolgozott, az első öt fordulóban nagy meglepetésre veretlenek is maradtunk. Nem mellékesen ekkor még teljes létszámban vonulhattunk fel, majd folyamatosan dőltek ki az emberek: eltiltások hátráltattak, azonkívül volt itt csonttörés, bokaszalag-szakadás, agyrázkódás, olyan sérülések, amivel nem tudtak semmilyen munkát végezni, a hét végén össze­drótozva léptek pályára a játékosok.

Akadt mérkőzés, amelyen sérülés miatt négyet kellett cserélni. De nem akarok mindent erre kenni, az az igazság, a hétről hétre felforgatott csapatunk döntő helyzetekben, többnyire egyéni hibákból hátrányba került, és ami a szezon elején jellemző volt ránk, hogy vesztett állásból is vissza tudtunk jönni a meccs­be, ebben az időszakban ez már nem valósult meg. Két különösen fájó vereséget említhetek, a Tiszakanyár és a Tiszavasvári ellen, amivel teljesen leromboltuk, amit addig felépítettünk, így nagyon nehéz tavasz elé nézünk.

Feljebb kapaszkodnának

Egyet ígérhetek a magam és a csapat nevében, hogy mindent megteszünk céljaink elérése érdekében, új alapokra helyezve kezdjük el a felkészülést és remélem plusz motivációt ad, hogy a bajnokság második felében zömében hazai pályán szerepelünk, és feljebb tudunk kapaszkodni a tabellán – fogadkozott végül Gebri Pál.

Baktai mutatók

Őszi végeredmény

11. 15 5 2 8 24–30 17

Hazai pályán

16. 3 1 – 2 4–6 3

Vendégként

4. 12 4 2 6 20–24 14

Házi góllövőlista

9 gólos: Toldi András. 4 gólos: Nagy Tamás. 3 gólos: Csordás Gergő, Lakatos István.
2 gólos: Lakatos László, Molnár Levente.
1 gólos: Rákóczi Zsolt.

BBSporthírek


hirdetés