A fiával érkezik majd a belga vadász

A vadászat után az elkészített teríték mellett a vadásztársaság tagjai
A vadászat után az elkészített teríték mellett a vadásztársaság tagjai - © Fotó: magánarchívum
Ófehértó – Az őzbakvadászat fontos bevételi forrás az ófehértói Völgyfű Vadásztársaságnak is.

Huszonhárom évvel ezelőtt Ófehértó vadászni szerető lakosai úgy döntöttek, hogy megalapítják a Völgyfű Bérkilövő Vadásztársaságot Bartha Imre elnök vezetésével. Két év múlva a törvényeknek köszönhetően már 3170 hektár vadászterülettel rendelkezett a civil szervezet, így megkezdődhetett a vadgazdálkodás is.

Autópálya a vadászterületen

– A vadásztársaságot a Völgyfűnek nevezett határrészről neveztük el, ami csodálatos, gyönyörű hely. Sokáig volt ott egy tó is, de sajnos, az évek során az aszály következtében kiszáradt. A vadgazdálkodásunkat aztán az nehezítette, hogy az autópálya középen kettévágta a vadászterületünket, így a vadak mozgása erősen korlátozott lett – mutatta be lapunk érdeklődésére a Völgyfű Vadásztársaságot Bartha Imre elnök.

– Míg 2010 előtt évente 30-40 vaddisznót is elejtettünk, az autópálya megépítése után már csak 3-5 vaddisznót lőttek egy évben a vadásztársaság tagjai. Jelenleg 22 tagunk van, s egy hivatásos vadászt foglalkoztatunk. Alapvetően apróvadas területtel rendelkezünk, amelyen szép az őzállomány is. Bevételhez az őzbakvadászatból jut a vadásztársaság. Van olyan belga vendégvadász, aki húsz éve visszajár, s már korábban jelezte, hogy az idén is jön – a fiával együtt. Szlovák és hazai vadászok is örömmel jönnek a Völgyfű Vadásztársasághoz őzbakvadászatra.

Értékelték az elmúlt évet

– Az idei vadászszezon utolsó apróvadas vadászatát december 30-án rendeztük meg, az azt követő vacsorán pedig értékeltük a 2017-es évet – tette hozzá Bartha Imre.

KM-MMLBaktalórántháza.
SZON.HU


hirdetés