A nap receptje: rakott csicsóka

A nap receptje: rakott csicsóka
© Fotó: Magánarchívum
Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ovális kolbász- és tojásszeletekkel mutat igazán szépen.

Hozzávalók:

  • 1 kg csicsókagumó
  • 2 kis szál kolbász
  • 8–10 tojás
  • 1 nagy tejföl
  • pár csepp olívaolaj
  • étolaj
  • kis delikát
  • egy kis gyömbér
  • kurkuma

Elkészítése:

A csicsókát megpucolom. Felkarikázzuk. A kolbászt is felvágjuk, tetszetősebb, ha ez is ferde-ovális alakú. A tojásokat keményre főzzük, hogy könnyen el tudjuk róla távolítani a héját, a forró víz után hideget engedjünk rá, tojásszeletelővel felszeleteljük. A tepsibe rakunk egy réteg csicsókát, megsózzuk, egy réteg tojást, egy réteg kolbászt, megfűszerezzük, majd a tetejére ismét egy réteg csicsókát, megsózzuk, az olajokat ráöntjük, az őrölt gyömbért és kurkumaport a tetejére tesszük, egy kevés vizet öntünk rá, mert a pára jobban puhítja. A tejfölt simára keverjük, fokozatosan a tetejére rakjuk, lesimítjuk, a tepsit lefóliázzuk, hogy a nedvességet megtartsa, 180 fokos előmelegített sütőben, nem túl gyorsan megsütjük.

– Némethné Csubák Éva, Baktalórántháza –



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

Baktalórántháza.
SZON.HU






hirdetés