A Tisza-tónál kirándultunk

Akt.:
Elfáradtak a kirándulás végére
Elfáradtak a kirándulás végére - © Fotó: olvasónktól
Baktalórántháza – A Baktalórántházi Református Egyházközség Idősek Klubjának, valamint az intézmény petneházi részlegének szervezett kirándulást a közelmúltban a Tisza-tóra és annak környékére dr. Kovács Kálmán tiszteletes – írja olvasónk.


Az első állomásunk Tiszafüred volt, itt a Lipcsey-kúriát látogattuk meg, ami ma már emlékmúzeumként működik. 1877-ben Tariczky Endre római katolikus plébános a kúriát múzeummá alakította, és mindenféle ritkaságot gyűjtött össze. Kiss Pál Múzeum néven vált ismertté.

Ezután a református templomot néztük meg. A templom magaslatra és folyóvíz mellé épült, kelet-nyugati tájolással. Lőrésszerű ablakait megvilágítja a lemenő és felkelő nap, a torony különleges hagymakupolával rendelkezik. A templom padjaiban ülve énekkel és imádsággal dicsértük az Istent. A következő állomásunk Poroszló, a Tisza-tavi Ökocentrum volt. Hatalmas építmény, az ember és az őt körülvevő élővilág harmonikus együttműködését mutatja be. Édesvizű akváriumrendszerében az összes halfaj megtalálható. Jártunk az éjszakai erdőben is.

Csodálatos volt a háromdimenziós filmvetítés, átélhettük, milyen az egész év, tavasztól télig a Tisza-tavon. Sokan felmentek közülünk a hetedik emeleti körpanorámás kilátóteraszra, lélegzetelállító látvány tárult elénk. Végül az 1884-ben épült tájházba látogattunk el. Sokat sétáltunk a szabadidőparkban. Elfáradva, de kellemes élményekkel érkeztünk haza.

– Veress Andrásné –Baktalórántháza.
SZON.HU

További hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés