Egészségházzal lesz gazdagabb Laskod

Az alapkőben elhelyezték az időkapszulát is
Az alapkőben elhelyezték az időkapszulát is - © Fotó: a szerző
Laskod – Az új létesítmény XXI. századi körülményeket teremt majd a lakosság számára.


Egy 60 millió forintos egészségügyi beruházás alapkövét tették le a napokban Laskodon.

Óriási lépés a községnek

A „Széchenyi 2020” program keretén belül a laskodi önkormányzat az európai regionális fejlesztési alaptól nyerte pályázat útján a vissza nem térítendő támogatást az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztésére. Régóta óhajtja ezt már a kis település, hiszen az új létesítmény XXI. századi körülményeket biztosít majd a lakosság egészségügyi alapellátása terén.

A jelenleg elavult épületekben működő orvosi rendelő és védőnői szolgálat ebben az új egészségházban közösen működik majd. Ez remélhetőleg megoldást jelent arra is, hogy a 970 lélekszámú kis település háziorvosi praxisgondjai is rendeződjenek.

– A beruházás magában foglalja az új épület megépítése mellett a teljes felszereltséget, valamint az épület előtt egy 10 beállós parkolóhelyet is kialakítanak majd a szakemberek. Így egy komplex épületegyüttessel gazdagodik a településünk, ahol mindennek helye lesz. Ez egy óriási lépést jelent Laskodnak – mondta Pallay Ferenc polgármester az alapkő-letételi ünnepségen.

Ép testben ép lélek

Részt vett a rendezvényen Kovács Sándor országgyűlési képviselő is, aki beszédében így fogalmazott:

– Ép testben ép lélek, egészséges társadalom, egészséges ember! Ez a magyar állam, és az Európai Unió támogatásával megvalósuló beruházás kellő fizikális hátteret biztosít majd nem csak az itt dolgozóknak, de az itt élő idősebb embereknek, ugyanakkor a fiatal generáció számára is vonzó lesz, hogy ne vágyjanak el a településről.

Az ünnepi gondolatok után az egyházak képviselői megáldották, megszentelték a lehelyezett alapkövet és az építkezés helyét.

– Némethné Csubák Éva –Baktalórántháza.
SZON.HU


hirdetés