Éhes amurok várták leginkább a horgászokat

Pontyokat is fogtak azért a versenyzők
Pontyokat is fogtak azért a versenyzők
Levelek – Százhuszonnyolc órán keresztül áztatták a zsinórt azok a versenyzők, akik május 27-étől június 2-áig részt vettek a Leveleki-víztározón megrendezett I. Leveleki Halcatraz Kupa elnevezésű horgászversenyen. Öt országból érkeztek résztvevők, hogy bizonyítsák tudásukat és kitartásukat.

Jövőre tíz nappal később

A pontyok még ívási időszakban voltak, ezért a nagy testű példányok nemigen voltak kíváncsiak a csalikra, ellenben az amurok nem hagyták unatkozni a versenyzőket. Minden nap díjazták a legnagyobb halat fogott horgászt, s ezt a díjat minden alkalommal 20 kilogramm körüli amurral lehetett elnyerni. Az öt nap legnagyobb hala is egy amur volt, a mérlegen 22 kilogrammot nyomot. A legnagyobb kifogott ponty 16 kilogrammos volt.

Mint a szervezőktől megtudtuk, a pontyok ívása miatt a versenyt jövőre tíz nappal később rendezik meg. A verseny idején a 4 kilogramm feletti halakat mérték le, s az összesített végeredmény 1,5 tonna lett. A versenyzők nagyon sok 4 kilogramm alatti halat is megakasztottak, s bizony szomorúak voltak, ha csupán néhány dekagramm hiányzott a súlyhatárhoz.

MMLBaktalórántháza.
SZON.HU


hirdetés