Eltűnt: két napon keresztül keresték

Immár biztonságban a gondozó kezek között
Immár biztonságban a gondozó kezek között
Laskod – Sárkányrepülőről is kémlelték a Laskod környéki erdőket, mezőket.

Futótűzként terjedt el szombaton 13 óra után Laskod lakói között, hogy eltűnt egy 64 éves budapesti férfi, aki vendégségbe érkezett a községbe. A különleges betegségben szenvedő, helyismerettel nem rendelkező személyt nagy erők bevonásával és széles társadalmi összefogással kezdték el keresni.

– Folyamatosan kerestük a bácsit éjjel-nappal, aki végül hétfőn 13 óra körül épségben előkerült. Egy sárkányrepülős vette észre a magasból, hogy a Nyírtass és a Laskod közötti erdőben, a településtől jó két kilométer távolságra mozog valaki – tájékoztatta lapunkat Pallay Ferenc Péter, Laskod polgármestere.

Nem szabad feladni

– A helyszíntől egyébként 70-80 méterre volt a táborunk, azonban a sűrű bozótosban és erdőben nem vettük észre a keresett személyt. Mint a megtalálása után elmondta, többször is látta az őt kereső embereket, de nem mert előjönni, félt, úgy mozgott, hogy ne vegyük észre, hogy ne találhassunk rá . Úgy gondolom, hogy ez a szerencsésen végződött történet jó példa arra, hogy addig soha nem szabad feladni, amíg nincs meg a keresett személy. Nagyon sokan vettek részt a budapesti férfi keresésében. A kutatásban részt vettek a laskodiak és a szomszéd községek lakói, polgárőrei, vadászai; segítettek a Nyíregyházi Speciális Mentők munkatársai, a katasztrófavédelem dolgozói, a baktalórántházi rendőrőrs rendőrei. Mint említettem, sárkányrepülősök is keresték a magasból az eltűnt személyt, de voltak kutyás keresők is – folytatta a polgármester.

– Ezt a hatalmas és önzetlen összefogást szeretném az újság hasábjain keresztül is megköszönni minden résztvevőnek. Nem lehet szavakkal kifejezni, milyen nagy lelki tehert jelentett mind a településnek, mind az érintett családoknak a bácsi eltűnése, de most már megkönnyebbülten fellélegezhetünk, hogy épségben előkerült. Köszönöm mindenkinek a segítséget és ezt a széles társadalmi összefogást – tette még hozzá Laskod vezetője.

MML


Laskod - Az összefogás és a kitartó kutatás eredményeképpen időben rátaláltak a Laskodról eltűnt férfira. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrsének munkatársait a laskodi polgárőrség vezetője értesítette egy budapesti férfi eltűnéséről 2018. június 16-án 19 óra körül. Az eltűn...Baktalórántháza.
SZON.HU


hirdetés