Emberölés Baktalórántházán – Borosüveggel gyilkolt, fegyházbüntetésre ítélték

Akt.:
Emberölés Baktalórántházán – Borosüveggel gyilkolt, fegyházbüntetésre ítélték
© Fotó: Pusztai Sándor
Baktalórántháza, Nyíregyháza – Borosüveggel verte agyon az alkalmi szállásadóját, aki képtelen volt a támadást elhárítani.

A „Tudomásul veszi?” kérdésre „Igen, tökéletes” – válaszolta L. I. kedden a tárgyalóteremben, amikor a Nyíregyházi Törvényszék tanácsvezető bírója kihirdette a 16 év fegyházbüntetésről és 10 év közügyektől eltiltásról szóló döntését.

Megbánta a tettét

A szóbeli ítélethirdetésen elhangzott, hogy a férfi 2015. október 5-én a Nyírbogdányban élő nevelőszüleit akarta meglátogatni, ezért buszra szállt. Útközben a korábban vásárolt alkoholból fogyasztott, majd Mátészalkán egy kocsmába is betért. Továbbutazva Baktalórántházára érkezett, de lekéste a Bogdányba induló buszt, így betért egy sörözőbe, ahol megismerkedett egy helyi férfival, aki hallva a történteket felajánlotta, hogy egy barátjánál talán megszállhat éjszakára.

El is mentek a 61 éves, mozgáskorlátozott S. F.-hez, aki beleegyezett, hogy L. I. ott aludjon. Ezt követően ismét iszogattak, azonban amikor ketten maradtak a házban S. F. azt mondta, meggondolta magát, 3 ezer forintot kér a szállásért. L. I. felháborodott, vitába keveredtek, majd L. I. a borosüveggel többször fejbe vágta a szállásadóját, aki eszméletlen állapotba került. A „vendég” ezt követően a mozdulatlan férfit befektette az ágyba, betakarta, és elhagyta a házat.

Az orvosszakértő szerint a bántalmazást követő fél, egy órán belül halt bele a férfi a sérüléseibe. Másnap a bátyja talált rá a halott testvérére, aki tolószékben közlekedett, s mint el is hangzott, a bűncselekmény elhárítására, fogyatékosságánál fogva korlátozottan volt képes.

A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy L. I. az egyik tárgyaláson a jelenlévő testvértől bocsánatot kért a tettéért, majd úgy fogalmazott „Bárcsak vissza lehetne ezt fordítani”. Súlyosító körülmény volt, hogy ittasan követte el a tettét, valamint a büntetett előélete is.

A védő fellebbez

Az emberölésért kiszabott 16 évnyi fegyházbüntetést az ügyész és a vádlott is elfogadta, kiderült, L. I. arra számított, hogy a maximális 20 éves büntetést kapja meg. A jogi képviselő azonban nem értette a védence döntését, rá is kérdezett: „Nem akar fellebbezni? A pár perces egyeztetést követően, a tárgyalóterembe visszatérve az ügyvéd bejelentette, elsősorban L. I. felmentéséért, másodsorban eltérő jogi minősítésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbez, valamint kérte védence szabadlábra helyezését. Ezt a bíróság elutasította, így a másodfokú ítélet meghozataláig letartóztatásban marad a tette elkövetésekor 30 éves kölcsei férfi. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

KM


Előzetesbe került a gyanúsított
Baktalórántháza - Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfőn egy baktalórántházi férfi italozás közben szóváltásba keveredett 61 éves barátjával, akit többször megütött, majd távozott annak lakásából. A sértett másnap hajnalban meghalt, holttestére testvére talált rá. A Nyíregyházi Járásbíróság ny...

Gyilkosság Baktalórántházán
Baktalórántháza - Nehezen mozgó, törékeny ember volt az áldozat. A születésnapját ünnepelte hétfőn, kedden vérbe fagyva a saját testvére talált rá. A kiérkező rendőrök körbezárták a szomszédos házaknál az utcát, csak az ott lakókat engedték be. A futballpálya melletti utcában ritkán látott forgal...Baktalórántháza.
SZON.HU


hirdetés