Fokozódó veszély, indul a mentőakció

Akt.:
A baktalórántházi, miként a mátészalkai csapat sem szeretne „megdőlni” a szezon végén, de mindkét félre kemény erőpróba vár szombaton
A baktalórántházi, miként a mátészalkai csapat sem szeretne „megdőlni” a szezon végén, de mindkét félre kemény erőpróba vár szombaton - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Az élcsoportban „beállt” a tabella, bezzeg az alsóházban nagy a nyugtalanság.


Keleten a helyzet változatlan. A megyei első osztály közvetlen élcsoportjában „beállt” a tabella: hetek óta nem moccan semmi és senki. A Sényő-Carnifex továbbra is veretlenül trónol a táblázat tetején, a csapat háza táján már a centit vágják, amikor végképp betonba öntik a bajnoki címet. A Sándor-legénységnek szombaton Mátészalkán lesz jelenése, ott, ahol két győzelem után újra kék az ég – újfent reális sansz mutatkozik a megkapaszkodásra. A második pozícióhoz szigorúan ragaszkodó Nyírgyulaj azzal a Nagyhalásszal tusakodik, amelyet ugyancsak hetek óta harmadik a táblázaton. Sőt, bárhogy is alakuljon a rangadó, a tekintélyes pontkülönbség miatt a sorrend ezúttal sem fog változni.

Annál nagyobb a mocorgás, hovatovább a nyugtalanság „odalent”. A legnagyobb pácban lévő Kótajt már csak egy frenetikus hosszú hajrá mentheti meg a süllyesztőtől, és Tiszavasváriban nehéz lesz megindítani a mentőakciót. A Rakamaz–Tuzsér parti eredménye viszont alapjaiban bolygathatja meg az alsóházat. Különösen hazai siker esetén, ami felettébb összerázhatja a mezőnyt a kiesőzónában. Ahonnan a Dombrád is próbál kitörni, erre a otthon, a Tarpa elleni összecsapáson tehet kísérletet. Alig két hete még olybá festett, a Baktalórántháza elhúzza a csíkot a veszélyövezetből, de zsinórban két mérkőzést elbukott, így a fokozó veszély miatt ismét jelentős domborításra kényszerül – Mándokon. Na, ez sem piskóta feladat.

Vérbeli helyosztó találkozó az ötödik Nagyecsed és a hatodik Vásárosnamény csatája, főként, hogy a felek még feljebb is kapaszkodhatnak. A középmezőnybe immár stabilan beágyazódott Balkány fehérgyarmati bevetésen prolongálhatja jó formáját, bár a házigazda szatmári egylet még nem nincs teljes biztonságban, vagyis alighanem felszántja a pályát annak érdekében, hogy elkerülje a további, feleslegesnek ítélt izgalmakat.

KT

Szakvezetői várakozások: 24. forduló (kezdés: 17, ifi: 15)

Szombat

Mátászalkai MTK (12.)–Sényő-Carnifex (1.)

Marius Botan, a mátészalkai edző: – Egyértelmű, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk, amelyen számunka már a pontszerzés is bravúr lenne. Tisztában, vagyunk az erőviszonyokkal, ugyanakkor ezen a mérkőzésen nincs vesztenivalónk.

Sándor Tamás, sényői edző: – A kupadöntő előtt nem akarunk spórolni, minél hamarabb szeretnénk megnyerni a bajnokságot. A nagyon jó formába lendült, ráadásul a bennmaradásért harcoló Szalka ellen a legjobb teljesítményre lesz szükség.

Mándok (4.)–Baktalórántháza (13.)

Dancs Béla, mándoki edző: – A Bakta nincs a legjobb helyzetben, de számunkra legalább olyan fontos a három pont megszerzése, mint az ellenfélnek.

Gebri Pál, baktalórántházi edző: – Bízom benne, hogy ami a tavaszi szezon elején jellemezte a csapatot, és az elmúlt meccsen hiányzott, az újra „előjön”, egyben mindenki átérzi végre a tét súlyát. Mindent megteszünk a siker érdekében, ami nem lesz egyszerű egy jó csapat otthonában.

Dombrád (14.)–Tarpa (9.)

Seregi Mihály, dombrádi edző: – Nem ragozom, hazai pályán nem fogadható el más eredmény, mint a győzelem!

Rozman Sándor, tarpai edző: – Alig várom a szombati mérkőzést. A Dombrádban nagyon jó barátaim játszanak, akik nagyon jó futballisták. Ezért is csalóka ellenfelünk jelenlegi helyezése a tabellán, sokkal jobb csapat annál, ahol tart. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a hazaiak mindent meg fognak tenni a győzelemért. Mi viszont ennek ellenére nyerni megyünk.

Nyírgyulaj (2.)–Nagyhalász (3.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Az elmúlt négy mérkőzésen annyi pontot elszórtunk, mintha nekünk sem lenen már szükségünk rá… Igazi „hatpontos” mérkőzés előtt állunk, amelyen csak a győzelem elfogadható.

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – Győzelem esetén akár a második helyet is megpályázhatjuk, de ehhez megfelelő hozzáállásra lesz szükség és nem utolsó sorban jó helyzetkihasználásra. Ellenfelünk remek játékerőt képvisel, így jó mérkőzésre számítok.

Austria Juice (6.)-Vásárosnamény–Nagyecsed (5.)

Dudás Zoltán, vásárosnaményi edző: – A Balkány elleni meccsen nem tudtam a csapatot elmarasztalni, mert mindent megtett a győzelem érdekében, sajnos, nem volt szerencsénk. Helyzetünk a múlt héthez képest nemhogy javult volna, még rosszabb lett, ettől függetlenül az Ecseddel szemben, amellyel fej-fej mellett haladunk a tabellán, javítani szeretnénk.

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – A jó játékerőt képviselő Naményhoz látogatunk, de ha a legutóbb mutatott teljesítményt meg tudjuk ismételni, akkor pontot, pontokat szerezhetünk.

Vasárnap

Kótaj (16.)–Tiszavasvári (8.)

Pók Csaba, kótaji edző: – Azt gondolom, a hétközi vereség ellenére a mutatott játék bizakodással tölt el, erre alapozhatunk. Igyekszünk mindent megtenni, hogy közönségünknek örömet szerezzünk.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – A sereghajtóval játszani mindig kétélű dolog. Az elvárt eredmény csakis a győzelem lehet, azonban nagy balgaság lenne előre elkönyvelni a három pontot. A heti felkészülésünk egyik fontos pontja az volt, hogy tudatosítsuk magunkban, megfelelő alázattal és szerénységgel kell pályára lépnünk, még véletlenül sem lebecsülni a Kótajt.

Fehérgyarmat (10.)–Balkány (7.)

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Van törleszteni valónk a Balkánnyal szemben, meg amúgy is…

Mirgai László, balkányi edző: – A Namény elleni győzelemért nagy árat fizettünk, hiszen a két belső kiválása mellett Gelsi Lászlót kiállították. Magam is kíváncsian várom, a felforgatott összeállításban mire leszünk képesek.

Rakamaz (15.)–Tuzsér (11.)

Posta Sándor, rakamazi edző: – A kitűzött célunk a bennmaradás kiharcolása, ennek érdekében hazai pályán nem hibázhatunk.

Antal István, tuzséri edző: – Borzasztóan nehéz egy olyan csapat ellen játszani, amelyen előtte átrobogott az úthenger. Ennek vannak előnyei és hátrányai, ezeket most nem ecsetelném, megpróbáljuk mindennek az előnyeit kihasználni.Baktalórántháza.
SZON.HU


hirdetés