Fotók: Pályaválasztási Kiállítás a Continental Arénában

Akt.:
Fotók: Pályaválasztási Kiállítás a Continental Arénában
© Fotók: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Szerdán 10 órakor nyitotta meg kapuit a „Dönts jól, jövőd a tét!” Pályaválasztási Kiállítás a Continental Arénában.


Látványos bemutatókkal, finom harapnivalókkal és ajándéktárgyakkal csábították magukhoz az érdeklődőket a pályaválasztási kiállítás szereplői.

Dr. Simon Attila István munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg a kétnapos pályaválasztási kiállítást szerdán délután Nyíregyházán, a tárlat egyébként már délelőtt tárt kapukkal várta az érdeklődőket. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal 18. „Dönts jól, jövőd a tét!” rendezvénysorozatán mintegy nyolcvan kiállító volt jelen, köztük cégek, szolgáltatók, potenciális munkaadók, középfokú és felsőfokú oktatási intézmények. A diákok szüleikkel és tanáraikkal együtt tájékozódhattak arról, milyen továbbtanulási lehetőségeket kínálnak jelenleg a régióban, a tömegeket vonzó kiállítást látványos szakmabemutatók (például virágkötészet, fodrász, kozmetikus, pincér, cukrász) és kulturális műsorok színesítették, a színpadon tehetséges középiskolás diákok egyéni vagy csoportos produkcióit láthatta a közönség.

sip_2690

Volt sütnivalójuk!

Frissen sült kolbásszal és pogácsával várta vendégeit az Aréna bejáratánál diáktársaival Kiss Cintia, a Westsik Vilmos Élelmiszer-ipari Szakképző Iskola 10. évfolyamos tanulója, aki elárulta, a küzdőtéren is népszerűsíti képzéseit (pék, hentes, cukrász) a nyíregyházi középiskola: odabent marcipánfigurákat készíthetnek a vállalkozó kedvűek, aki csak információkra éhezik, azok kiadványokat kap a kezébe.

– A hentes szakma hivatalos neve immár húsipari termékgyártó – korrigálta rögtön a cukrász tanuló szavait a beszélgetésünkbe bekapcsolódó Rocska László, aki olyan kötelező védőfelszerelésekkel ismertette meg az érdeklődőket, mint a láncmellény és a -kesztyű, de szót ejtett a jószágokat kábulatba ejtő butrolpisztolyról és a húsba vágóan fontos késekről is. Imádom a szakmám, és profiként szeretnék profitálni belőle – jelentette ki a fiatalember.

jovod-a-tet-palyavalasztasi-kiallitas-ps1_2281

A nagykállói Korányi gimnázium tanulói örömteli és kifestett arccal adták hírül: jövő ősztől média képzéssel kiegészülve, újraindul a dráma tagozat az iskolájukban.

sip_2661

Semmi akadálya!

A Szent Miklós görögkatolikus gimnázium tájékoztatójából kiderült: a keresztény értékrend, a hit és tudás szerepe, a közösség fontossága és az iskolában uralkodó békés, családias légkör sajátos varázst kölcsönöz a nyíregyházi oktatási intézménynek, ám a kiadványt kezembe nyújtó, kerekesszékben ülő, 11. évfolyamos Tóth Viktória elárulta: őt csupán a kényszer hajtotta annak idején ebbe a suliba. – Keveset tudtam az intézményről három éve, viszont egyedül ez volt akadálymentesített középiskola a városban, ami esetemben korántsem elhanyagolható szempont. Azóta nagyon megszerettem a diákokat és a pedagógusokat is, színvonalas az oktatás és barátságos a légkör – mesélte elégedetten a Pócspetriből származó Viki.

Csapj bele, tiéd a jövő!

Víz nélkül nincs élet, a fogyasztók számára nélkülözhetetlen a megfelelő minőségű ivóvíz biztosítása. Bizonyos alapszolgáltatásokat ellátó munkakörökre, dolgozókra tehát – még világ a világ – szükség lesz megyénkben is. Ezzel a megkérdőjelezhetetlen érveléssel szólította meg standjánál a pályaválasztás előtt állókat és az álláskeresőket a Nyíregyházi Szakképzési Centrum két középiskolája, valamint a Nyírségvíz Zrt. A szolgáltató cég HR koordinátora, Dobrosi Tamás hangsúlyozta: a víziközmű szektor jelenleg munkaerőhiánnyal küzd, az ágazatban dolgozók 10 százaléka pedig pár éven belül eléri a nyugdíjkorhatárt, ami még inkább sürgetőbbé teszi a szakmai utánpótlás-nevelést.

Mezőgépészre mindig szükség lesz!

A szakiskolákkal, szakgimnáziumokkal és a Nyíregyházi Egyetemmel partnerségben, közösen igyekszik megtalálni és megszólítani a jövő mezőgépészeit az Agroker Holding Zrt.. Kelet-Magyarország egyik legnagyobb mezőgazdasági kereskedőcége hasznos tudást, biztos jövőt és remek karrierlehetőséget ígért a gyakorlati és munkahely iránt érdeklődőknek, akik növényvédelmi szakemberek vagy gépészmérnökök szeretnének lenni. – Mezőgépészre mindig szükség lesz, s ami ma a traktorban, az holnap az autóban – utalt a járművek elektronizáltságának térhódítására Krakompergerné Varga Tímea, a cég marketingese.

KM-PI


A szaktudásnak újra becsülete lett – állítja Román István kormánymegbízott
Nyíregyháza - Ez a kiállítás támpontokat ad a pályaválasztáshoz éppúgy, mint a pályamódosításhoz. Sokan várták már ezt a pillanatot: szerdán 10 órakor nyitja kapuit a „Dönts jól, jövőd a tét!” Pályaválasztási Kiállítás Nyíregyházán, a Continental Arénában. A kétnapos rendezvényen, október 11–12-é...Baktalórántháza.
SZON.HU


hirdetés