Hét produkció a Móricz Zsigmond Színház idei Táncfarsangján

A Nyírség Táncegyüttes a Szépanyám szőtte című műsorát mutatja be
A Nyírség Táncegyüttes a Szépanyám szőtte című műsorát mutatja be - © Fotó: Balázs Attila
Nyíregyháza – Nagyszerű előadások várnak a tánc szerelmeseire a színházban.


Szombaton kezdődik és csütörtökig tart a Táncfarsang a Móricz Zsigmond Színházban, ahol az érdeklődők két nagyszínpadi és öt kamara-előadást láthatnak.

Táncforgatag a nagyszínpadon

Az idén két előadás lesz a nagyszínpadon. Február 3-án 19 órakor kezdődik a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium és a Nyírség Táncegyüttes közös műsora, a Táncforgatag. Az első felvonás az Üzenet a jövőből címet viseli, ebben a szakgimnázium táncművészeti tagozatosai lépnek színpadra, majd a Nyírség Táncegyüttes műsora következik Szépanyám szőtte címmel, „…hajnal pirosából, kék ég bársonyából, a székely lélek könnyes mosolyából”.

A másik nagyszínpadi előadás február 7-én 19 órakor kezdődik, ezen a szakgimnázium kortárs, modern tánc tagozatos diákjai, illetve a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium fiatal tehetségei mutatkoznak be – a fővárosi táncosok a Tavaszi áldozat című műsorral lépnek színpadra. A Le Sacre du printemps 1913-as bemutatójának századik évfordulójára készült a Bozsik Yvette Társulat 1999-ben bemutatott Tavaszi áldozatának felújított változata, amely ősi rítusokat idéz fel, brutális barbarizmusával katasztrófákat jósol. A nyíregyházi diákok az Ébredj! című előadással érkeznek, melynek koreográfusai Némethy Mária, Markóth Franciska és Halász Gábor. Az apró részletek egy egészet alkotnak, a fény pedig nem csupán a veszélyes zátonyokra hívja fel az utazó figyelmét, hanem arra is, hogy van valami a távolban, mely felé együtt haladunk.

A Krúdy kamara öt előadásnak ad helyet: február 2-án, szombaton 19.30-tól jön a Közelítés, az Usine 1.84 előadásában, majd 20.45-tól a Melinda álma, Szeri Viktortól. Hétfőn 19.30-tól az I hear you című előadást (az élő zenei kíséretet Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint biztosítják), majd 20.45-tól a Dadogó szimfóniát, Grecsó Zoltán produkcióját láthatják a táncot kedvelők. A sorozat a kamarában február 7-én 20.15-től a Fekete kutya című Gulyás Anna-előadással ér véget.

KMBaktalórántháza.
SZON.HU


hirdetés